Spelletjes

Flakkeezen, Goereezen en Goeree-Overflakkeezen

Dit zijn de 3 varianten waarop dit bordspel gespeeld kan worden. Dit bordspel is gebaseerd op het oud-Hollandse keezenspel, maar nu heeft het speelbord een lay-out die typerend is voor het eiland Goeree-Overflakkee. Het spel is ook handgemaakt en gekleurd door deelnemers van de dagbesteding zuidwester. Uiteraard wordt het spel geleverd met een volledige speluitleg, kaarten en pionnen.

Verkrijgbaar via: www.streekmuseum.nl/product/flakkeezenspel 

flakkeezen

Mien Durp & uitbreiding

Mien Durp lijkt op een combinatie van Monopolie, kwartet en Kolonisten van Catan. Je moet alle dorpen van Goeree-Overflakkee veroveren door ’n dosis kennis, tactiek en geluk in te zetten. Het spel bevat drie soort spelkaarten; woorden, kennis en gezegden met daarnaast nog bezitskaarten (de dorpen) en pestkaarten. Het spel is gemaakt in 2018 en sinds 2019 is ook een uitbreidingspakket van.  

Zie ook: miendurpopgo.wixsite.com/miendurp

mien durp

Het verdronken dorp

In het verleden zijn er op Schouwen-Duiveland maar liefst 15 dorpen door storm en overstromingen vergaan. De ‘plompe toren’ herinnert ons nu aan een periode waarin de zee vrij spel had. Deze toren was ooit de kerktoren van het dorpje Kouwekerke. Door te dobbelen en vragen te beantwoorden, bezoeken de spelers alle dorpen en musea van Schouwen-Duiveland. De leerlingen van de basisscholen op Schouwen-Duiveland werden tijdens de DOE-US week uitgedaagd om een vraag te verzinnen voor in het spel. Al deze vragen zijn uiteindelijk gebruikt in ‘Het verdronken dorp’. 

papiersouvenir.nl/collectie-item/bordspel-het-verdronken-dorp

Spel Het verdronken dorp

De Schouwen-Duiveland Quiz

Met dit spel test je je kennis over Schouwen-Duiveland. De speler die als eerste het einde van de route van Schouwen naar Duiveland of van Duiveland naar Schouwen heeft bereikt, mag zich de winnaar van de Schouwen-Duivenland Quizz noemen. Het eindpunt behaal je door vragen over Schouwen-Duivenland te beantwoorden. De vragen kunnen komen uit 4 categorieën: algemeen, historie, ondernemend Schouwen-Duiveland of vrije tijd, sport en cultuur. De speler die begint, gooit de dobbelsteen en loopt vanaf het startpunt het aantal vakjes vooruit dat is gegooid. Degene links van de speler die aan de beurt is, pakt het kaartje wat overeenkomt met de kleur van het vakje van de speler en leest de vraag voor van de betreffende categorie. Heb je de vraag goed, dan mag je nog een keer gooien en over het spelbord lopen. Je mag per beurt maximaal twee keer gooien. Je kunt ook een kanskaart treffen en dan voer je de opdracht uit die op het kaartje staat. 

schouwenduiveland.lions.nl

schouwen-duiveland quiz
spelletjes

Speelgoed & bordspellen vind je hier…

  • Top 1 Toys Bok Speelgoed, Weststraat 5, 3253 AR Ouddorp. 
  • Intertoys, Westdijk 14, 3241 GV Middelharnis. 
  • Speelgoed Koppelaar, Pimpelmees 16, 3245 TW Sommelsdijk. 
  • T-toys, Geldersedijk 93, 3247 KC Dirksland. 
  • De  Schouwse Winkel, Lange Reke 15, 4325 AA, Renesse.
  • Intertoys, Mol 21,4301 JC  Zierikzee.