Teken, je ziet ze niet, ze zijn er wel

Wandelen in de bossen en duinen is heerlijk en ontspannend. Maar waar veel bezoekers van Zeeland niet aan denken is de aanwezigheid van een vervelend klein beestje: de teek. 

Een tekenbeet kan niet altijd kwaad. Maar je kunt er verschillende ziektes van krijgen, waaronder de ziekte van Lyme. Het is belangrijk om jezelf en je kinderen na het wandelen in de natuur even te controleren. Vooral in de oksels, liezen, knieholtes en de bilspleet. Een teek valt niet heel erg op, je ziet dan meestal een klein zwart puntje. Een beet voel je ook niet. Heb je een teek? Verwijder die dan met een (teken)pincet en houd de komende tijd de plek van de beet in de gaten. Wanneer er een vlek ontstaat op die plek of ergens anders op je lichaam, dan moet je even langs de huisarts. 

Tips voor je gaat wandelen in de natuur: draag lichte kleding, daar zie je teken makkelijk op. Blijf goed op de paden, stop je sokken eventueel in je broek. Gebruik insectenwerende middelen zoals DEET op je huid en kleding en neem een tekenpincet mee.   

teken je ziet ze niet ze zijn er wel