Toeristische informatiepunten

Op zoek naar het Badkoerier-magazine? Hieronder vind je toeristische informatiepunten in Zeeland waar altijd een Badkoerier ligt! Naast deze punten zijn er ook nog meer dan 300 adverteerders, waar een magazine te vinden is. Wil je weten wie dat zijn? Blader dan de digitale Badkoerier door!

Tourist info Domburg
Ooststraat 10a
4357 BE Domburg
+31(0)118 - 584618

Informatiepunt Domburg

Domburg

In het Marie Tak museum is vanaf nu het TIP, Tourist Info Point van Domburg gevestigd. Een beetje verstopt is het wel, maar als je het eenmaal gevonden hebt dan is alleen de tuin al een uitnodiging langer te blijven. Tamara en Colinda en hun collega’s weten je van alles te vertellen over de omgeving. Tamara: “Dat vinden we super leuk om te doen. In Domburg kun je natuurlijk heerlijk winkelen en uit eten, maar we verwijzen je ook naar het strand en naar de Manteling. Dan ben je zo van uit de drukte in de rust van de natuur. Bij ons vind je uiteraard de Badkoerier en vraag ook eens naar het boekje ‘In het licht van Toorop en Mondriaan’ echt een aanrader!

Tourist shop Goes
Singel 11
4461 HZ Goes
+31(0)113 - 283923
+31(0)6 - 34 514 925

toeristshop Goes

Goes

Bij het Historisch Museum de Bevelanden aan de Singelstraat in Goes kun je tegenwoordig ook Tourist Shop Goes vinden. Inez Huisman ontvangt je met open armen en een berg informatie over de stad en omgeving. Ze kent Goes op haar duimpje en weet uiteraard ook waar je lekker kunt eten of fijn kunt slapen. Ze vertelt: “Ik pak altijd de stadsplattegrond erbij en geef mensen om te beginnen drie tips: het museum, de stadswandeling door Goes en de expo in de Grote Kerk.” Daarnaast kan Inez je voorzien van allerlei folders, andere informatie en natuurlijk de Badkoerier. “Er is nu ook een rondvaart inclusief een lunch aan boord. Je bent van half elf tot half vijf op pad, een aanrader. Dan heb je echt een leuke dag!”

Toerist info Middelburg
Markt 51
4331 LK Middelburg
+ 31(0)118 - 674300

Toeristenpunt Middelburg

Middelburg

Een van de mooiste winkels van Middelburg, De Drukkerij, fungeert ook als tourist infopunt. Arma Kleinepier: “Je kunt bij ons binnenlopen voor wandel- en fietskaarten en natuurlijk een stadsplattegrond. Daarop kruisen wij graag even de highlights van Middelburg voor je aan, zoals de abdij, de Lange Jan, de Markt en leuke plekjes als de Kuiperspoort.” Er zijn wel 15 thematische stadswandelingen door Middelburg, dus je hoeft je hier niet snel te vervelen. Ook groepsarrangementen of een wandeling met gids regel je bij dit tourist infopunt.

Tourist information point Noord-Beveland
Veerweg 42a
4493 AT Kamperland
+31(0)629551750

Toeristenpunt Noord Beveland

Noord-Beveland

Het VVV-punt zat direct naast de winkel van Daniëlle Petit aan de Veerweg in Kamperland, maar toen het VVV ging verdwijnen, bleef er wel de behoefte om een informatiepunt te behouden voor de toerist. Nu kun je dus terecht bij Fairtrade Upgrade Shop. Dat is een fairtrade concept-store waar nu ook toeristische informatie te verkrijgen is. “We geven de bezoekers van Noord-Beveland informatie over wat ze kunnen doen en waar ze kunnen eten en slapen. Daarnaast beantwoorden we de binnenkomende vragen telefonisch en via e-mail.” Er is ook een QR code sticker bedacht die ondernemers op hun raam kunnen plakken, zodat je die kunt scannen voor de nodige informatie tijdens je verblijf. “Je kon al Zeeuwse producten kopen bij ons, dus deze functies van winkel en informatiepunt vullen elkaar mooi aan.”  

Inspiratiepunt Ouddorp
Bosweg 2
3253 XA Ouddorp
+31(0)187 - 746000

Toerist informatiepunt Veere
Markt 5
4351 AG Veere
+31(0)118 - 434858

Toeristenpunt Veere

Veere

In Veere loop je sinds deze zomer bij het monumentale Stadhuis binnen als je meer informatie nodig hebt over de omgeving en wat je kunt doen. Christina de Vos en haar collega’s ontvangen je enthousiast. “We hebben wandel- en fietskaarten te koop en ook vispassen. Dat is wel handig, want veel mensen weten dat nog niet. Als highlights van Veere geef ik de mensen altijd de tip om de kerk, het museum en het bekende snoepwinkeltje te bezoeken. Maar ook een wandeling over de stadswallen of een rondvaart zijn natuurlijk leuk om te doen!” Tot 7 november is het TIP iedere dag open van 10.00 tot 17.00 uur, daarna alleen dagelijks in de vakanties.

Toerist info ZB Vlissingen
Spuikomweg 7
4381 LZ Vlissingen
+31(0)118 - 654120

Toeristenpunt Yerseke

Yerseke

Sinds februari heeft Yerseke een Tourist Shop. Ondernemer Lennert Steketee en zijn team staan voor je klaar met uitgebreide informatie over de omgeving. “De highlights van Yerseke zijn toch wel de oesterputten, het Oosterscheldemuseum, de rondvaart en natuurlijk de rondleiding, die is magnifiek. Dus dat geef ik de mensen sowieso mee als tip.” Ook kun je er de Badkoerier halen. “De Badkoerier helpt ons goed. Mensen hebben echt iets vast en vinden meteen informatie over de omgeving buiten Yerseke. Een flyer verdwijnt al snel ergens onderin de tas. Maar dit is een mooi naslagwerk dat je nog eens op je gemak doorleest.”       

Touristshop Yerseke
Kerkplein 14
4401 ED Yerseke
+31(0)113 - 750711

tourist info point yerseke

Tourist Info Point Yerseke

In Yerseke kun je bij De Viskêête niet alleen lekker eten, maar je kunt er ook nog eens terecht voor toeristische informatie. Suzanne de Jager staat er voor je klaar als wilt wandelen of fietsen aan de hand van het knooppunten netwerk. Of als je een rondleiding wilt langs de havens en de oesterputten. Maar ook voor stadswandelingen door de leukste Zeeuwse steden. “Er is eigenlijk zo ontzettend veel te doen hier, mensen staan er nog altijd van versteld,” zegt Suzanne. “We voorzien de toerist van uitgebreide informatie, maar onze specialiteit is toch wel de dagvullende programma’s. Dan zetten een leuk programma in elkaar waarin activiteiten gecombineerd worden met culinaire verrassingen. En ja, oesters eten hoort daar toch wel een beetje bij, verser dan hier vind je ze niet.” 

Tourist Info Point Yerseke
Havendijk 36
4401 NS Yerseke
+31(0)113-574045