Toeristische informatiepunten

Op zoek naar het Badkoerier-magazine? Hieronder vind je toeristische informatiepunten in Zeeland waar altijd een Badkoerier ligt! Naast deze punten zijn er ook nog meer dan 300 adverteerders, waar een magazine te vinden is. Wil je weten wie dat zijn? Blader dan de digitale Badkoerier door!

Informatiepunt Domburg

Domburg

In het Marie Tak museum is vanaf nu het TIP, Tourist Info Point van Domburg gevestigd. Een beetje verstopt is het wel, maar als je het eenmaal gevonden hebt dan is alleen de tuin al een uitnodiging langer te blijven. Tamara en Colinda en hun collega’s weten je van alles te vertellen over de omgeving. Tamara: “Dat vinden we super leuk om te doen. In Domburg kun je natuurlijk heerlijk winkelen en uit eten, maar we verwijzen je ook naar het strand en naar de Manteling. Dan ben je zo van uit de drukte in de rust van de natuur. Bij ons vind je uiteraard de Badkoerier en vraag ook eens naar het boekje ‘In het licht van Toorop en Mondriaan’ echt een aanrader!

Ooststraat 10a Domburg, +31(0)118 - 584618

toeristshop Goes

Goes

Bij het Historisch Museum de Bevelanden aan de Singelstraat in Goes kun je tegenwoordig ook Tourist Shop Goes vinden. Inez Huisman ontvangt je met open armen en een berg informatie over de stad en omgeving. Ze kent Goes op haar duimpje en weet uiteraard ook waar je lekker kunt eten of fijn kunt slapen. Ze vertelt: “Ik pak altijd de stadsplattegrond erbij en geef mensen om te beginnen drie tips: het museum, de stadswandeling door Goes en de expo in de Grote Kerk.” Daarnaast kan Inez je voorzien van allerlei folders, andere informatie en natuurlijk de Badkoerier. “Er is nu ook een rondvaart inclusief een lunch aan boord. Je bent van half elf tot half vijf op pad, een aanrader. Dan heb je echt een leuke dag!”

Singel 11 Goes, +31(0)113 - 283923, +31(0)6 - 34 514 925

Toeristenpunt Middelburg

Middelburg

Een van de mooiste winkels van Middelburg, De Drukkerij, fungeert ook als tourist infopunt. Arma Kleinepier: “Je kunt bij ons binnenlopen voor wandel- en fietskaarten en natuurlijk een stadsplattegrond. Daarop kruisen wij graag even de highlights van Middelburg voor je aan, zoals de abdij, de Lange Jan, de Markt en leuke plekjes als de Kuiperspoort.” Er zijn wel 15 thematische stadswandelingen door Middelburg, dus je hoeft je hier niet snel te vervelen. Ook groepsarrangementen of een wandeling met gids regel je bij dit tourist infopunt.

Markt 51 Middelburg, + 31(0)118 - 674300

Toeristenpunt Noord Beveland

Noord-Beveland

Het VVV-punt zat direct naast de winkel van Daniëlle Petit aan de Veerweg in Kamperland, maar toen het VVV ging verdwijnen, bleef er wel de behoefte om een informatiepunt te behouden voor de toerist. Nu kun je dus terecht bij Fairtrade Upgrade Shop. Dat is een fairtrade concept-store waar nu ook toeristische informatie te verkrijgen is. “We geven de bezoekers van Noord-Beveland informatie over wat ze kunnen doen en waar ze kunnen eten en slapen. Daarnaast beantwoorden we de binnenkomende vragen telefonisch en via e-mail.” Er is ook een QR code sticker bedacht die ondernemers op hun raam kunnen plakken, zodat je die kunt scannen voor de nodige informatie tijdens je verblijf. “Je kon al Zeeuwse producten kopen bij ons, dus deze functies van winkel en informatiepunt vullen elkaar mooi aan.” 

Veerweg 42a Kamperland, +31(0)629551750

Toeristenpunt Veere

Veere

In Veere loop je sinds deze zomer bij het monumentale Stadhuis binnen als je meer informatie nodig hebt over de omgeving en wat je kunt doen. Christina de Vos en haar collega’s ontvangen je enthousiast. “We hebben wandel- en fietskaarten te koop en als highlights van Veere geef ik de mensen altijd de tip om de kerk, het museum en het bekende snoepwinkeltje te bezoeken. Maar ook een wandeling over de stadswallen of een rondvaart zijn natuurlijk leuk om te doen!” 

Openingstijden: tot 7 november dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur. Daarna tot 1 april 2023 alleen in het weekend (van 13.00 tot 17.00 uur), maar wel dagelijks in de schoolvakanties (van 13.00 tot 17.00 uur).

Markt 5 Veere, + 31 (0) 118 435 858

Toeristenpunt Yerseke

Yerseke

Sinds februari heeft Yerseke een Tourist Shop. Ondernemer Lennert Steketee en zijn team staan voor je klaar met uitgebreide informatie over de omgeving. “De highlights van Yerseke zijn toch wel de oesterputten, het Oosterscheldemuseum, de rondvaart en natuurlijk de rondleiding, die is magnifiek. Dus dat geef ik de mensen sowieso mee als tip.” Ook kun je er de Badkoerier halen. “De Badkoerier helpt ons goed. Mensen hebben echt iets vast en vinden meteen informatie over de omgeving buiten Yerseke. Een flyer verdwijnt al snel ergens onderin de tas. Maar dit is een mooi naslagwerk dat je nog eens op je gemak doorleest.”      

Kerkplein 14 Yerseke, +31(0)113 - 750711 

tourist info point yerseke

Tourist Info Point Yerseke

In Yerseke kun je bij De Viskêête niet alleen lekker eten, maar je kunt er ook nog eens terecht voor toeristische informatie. Suzanne de Jager staat er voor je klaar als wilt wandelen of fietsen aan de hand van het knooppunten netwerk. Of als je een rondleiding wilt langs de havens en de oesterputten. Maar ook voor stadswandelingen door de leukste Zeeuwse steden. “Er is eigenlijk zo ontzettend veel te doen hier, mensen staan er nog altijd van versteld,” zegt Suzanne. “We voorzien de toerist van uitgebreide informatie, maar onze specialiteit is toch wel de dagvullende programma’s. Dan zetten een leuk programma in elkaar waarin activiteiten gecombineerd worden met culinaire verrassingen. En ja, oesters eten hoort daar toch wel een beetje bij, verser dan hier vind je ze niet.” 

Havendijk 36 Yerseke, +31(0)113-574045

mrs. marcos Vlissingen

Infopunt Mrs. Marcos

Toen de VOC, de ondernemersvereniging van Vlissingen, vroeg welke ondernemer er als toeristisch infopunt wilde fungeren, zei Marije van Mrs. Marcos direct ja. “Mijn winkel en het infopunt kunnen elkaar zeker versterken.” Je vindt er een zuil met allerlei flyers, maar Marije weet uiteraard het nodige te vertellen. “Ik adviseer mensen graag over leuke en goede restaurants, dat vind ik zelf altijd fijn als ik in een andere stad ben. En de stadswandeling is ook een topper. Maar het ligt natuurlijk een beetje aan het gezelschap, met kinderen wil je iets anders dan wanneer je alleen met volwassenen bent.”

Sint Jacobstraat 26, Vlissingen

boekhandel 't Spui

Infopunt boekhandel 't Spui

“Dat we geen VVV meer hebben, is niet goed voor een toeristische stad aan zee als Vlissingen,” zegt Margreet den Haan van Boekhandel ’t Spui. “Wij als ondernemers zijn toch ook gastheren en –vrouwen, dus hebben we besloten in dat gat te springen.” Buiten dat je natuurlijk meteen een fijn boek kunt scoren, vind je in het toeristisch infopunt ook fiets- en wandelkaarten, plattegronden en toeristische boekjes. Zo komt het bezoek aan Vlissingen helemaal goed. En plof je na een dagje stadten heerlijk met je nieuwe boek in een luie stoel!

Oude Markt 5, Vlissingen

Infopunt Ouddorp

VVV Inspiratiepunt Goeree-Overflakkee

Op zoek naar toeristische informatie over Goeree-Overflakkee? Dan moet je bij Het Blaeuwe Huus in Ouddorp zijn. Vanwege de kleur is de duinboerderij praktisch niet over het hoofd te zien. Mirna Bogert en haar collega’s staan er voor je klaar. “We hebben uiteraard het standaard assortiment aan kaartmateriaal, maar we hebben ook allerlei eigen producten waaronder de natuurgids. En er staat een interactieve eilandtafel waar je de nodige inspiratie op kunt doen om je eigen horizon te ontdekken.” Het eiland is natuurlijk bekend van de mooie stranden, maar er zijn daarnaast interessante musea zoals het RTM museum en het Streekmuseum in Sommelsdijk. En bezoek vooral een keer A Seal in Stellendam om een kijkje te nemen bij de zeehondjes. Mirna: “Over het eiland verspreid staan op zo’n 40 locaties eropuit-borden waar je kleine boekjes met leuke tips vindt. Wil je een excursie of rondleiding boeken? Ook daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres!”  

Bosweg 2, Ouddorp

Anne de jager infopunt zierikzee

Infopunt Zierikzee

Boekhandel de Vries is een begrip in Zierikzee en daarbuiten. Een echte kwaliteitsboekhandel, waar je nog kunt rekenen op goede service. En nu zijn ze ook nog eens toeristisch informatiepunt geworden. Super handig, want wanneer je dan een wandel- of fietskaart gaat kopen, kun je ook meteen een leuk Zeeuws boek scoren. Of een kaart voor de thuisblijvers en een Zeeuwse souvenir voor de buren die op de kat hebben gepast. Anne de Jager en haar collega’s kunnen je daarnaast voorzien van allerhande tips voor uitjes en bezienswaardigheden. “Het Stadhuismuseum in de Meelstraat mag je niet missen als je in Zierikzee bent. En natuurlijk moet je ook een keertje de trappen van de Dikke Toren bedwingen.” Er is hier zoveel leuks te doen en te zien. Laat je bijvoorbeeld eens rondleiden door een gids, dan kom je helemaal veel te weten. Anne: “De achterafsteegjes van de stad zijn zo leuk, vooral als je oog voor detail hebt, is er veel te zien. En het gaat ook om de sfeer, die is hier gewoon bijzonder.”

Havenplein 14, Zierikzee