Vervoer

Openbaar Vervoer: De bus of de haltetaxi?

Eerlijk is eerlijk. Het Openbaar Vervoer is niet zo ideaal en zeker niet zo frequent als in dicht bewoonde gebieden. Maar goed…het is wel degelijk mogelijk om met het OV naar de dorpen en stadjes van Zeeuws-Vlaanderen te reizen. Gebruik gewoon je eigen OV-app. Let op! Sinds februari 2021 is in Zeeland een nieuwe dienstregeling ingegaan. Wellicht stoppen de bussen nu op andere tijden dan je gewend bent.

Corona: In Nederland is in het OV een mondkapje verplicht!

Bus:
Buslijnen bedienen de grotere plaatsen in Zeeuws-Vlaanderen. Er is een vaste dienstregeling gedurende een groot deel van de dag. U kunt gebruik maken van uw OV-chipkaart. Info: www.connexxion.nl
Lijn 1 Oostburg – IJzendijke – Terneuzen (Lijnbus)
Lijn 42 Breskens – Oostburg – Sluis – Brugge (B) (Lijnbus)
Lijn 515 Breskens – Hoofdplaat – Biervliet (Buurbus)

Haltetaxi
Op lijnen die kleinere kernen aandoen kunt u gebruik maken van de haltetaxi. De haltetaxi rijdt alleen op afroep. De haltetaxi haalt u niet thuis op, maar stopt bij de bestaande haltes op de route. Uw OV-chipkaart is niet geldig! U betaalt contant of met Pin bij de chauffeur. (tarief: € 0,98 opstaptarief + € 0,16 per km.)

De haltetaxi rijdt op werkdagen van 7 – 20 uur, op zaterdag van 8 – 20 en op zondag van 9 – 20 uur. Sommige ritten worden verzorgd door Connexxion, andere ritten door de Provincie Zeeland. Haltetaxi bestellen: 088-2358000 / info@haltetaxi.nl  Info: www.zeeland.nl/OV 

Dorp/Lijn:
Retranchement: 900 – 901
Cadzand: 604 – 900 – 901
Nieuwvliet/Groede: 604 – 902 – 903 
Breskens: 42 – 515 – 902 – 903 
Oostburg: 1 – 42 – 601 – 60 – 612 
Sluis: 42 – 900 - 901  

Aansluitingen:
In Terneuzen aansluiting buslijnen naar o.a. Middelburg en Goes (o.a. NS)
In Breskens aansluiting Fiets-Voetveer naar Vlissingen (o.a. NS)
In Brugge / Knokke aansluiting Belgische spoorwegen (NMBS)

Zeeland Voordeel
Vanaf mei 2021 kan je gebruik maken van een ‘Zeeland Voordeel’ pas. Je laat je pas zien in de bus en je rijdt waar je wil. Betaling is pas achteraf per maandfactuur. Hoe meer kilometers je per maand reist, hoe voordeliger je tarief. De ‘Zeeland Voordeel’-pas kan een prima voorziening zijn als je regelmatig gebruik maakt van het OV in Zeeland. 

Info: www.connexxion.nl

 

openbaar vervoer

Westerschelde Ferry - Kom uitwaaien op het water!

De wind door je haren, de zon op je gezicht en geniet van de grote zeeschepen die rakelings passeren op weg naar de haven van Antwerpen. Met de Westerschelde Ferry maak je de oversteek van één van de drukst bevaren wateren ter wereld. Een échte belevenis voor groot en klein.

Met twee boten, de Prins Willem-Alexander en de Prinses Máxima, tussen Vlissingen en Breskens sta je al binnen 25 minuten aan de andere kant van de Westerschelde.

Met de fiets kun je makkelijk beide kanten van de Westerschelde ontdekken. Via de Fietsnetwerk  - Fiets app vind je een fietsroute die je kennis laat maken met Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen.

Tickets & dienstregeling
De Westerschelde Ferry heeft afvaarten tussen 5.45 uur en 22.18 uur, afhankelijk van het seizoen. Voor meer informatie over het reserveren en kopen van e-tickets, de tarieven en de dienstregeling, kijk op Westerscheldeferry.nl. Onze afvaarten sluiten aan op de aankomst- en vertrektijden van treinen en bussen.

Een overtocht met de Westerschelde Ferry is de leukste manier om Zeeland op een andere manier te beleven en ontdekken!

www.westerscheldeferry.nl

westerschelde ferry