Expositie Westkapelle 800 jaar

Walcheren / Beveland
expositie

In de maanden juli en augustus kun je elke vrijdag van  – 17.30 uur de Moriakerk in Westkapelle bezoeken. Naast het interieur van de Moriakerk kun je ook kennis maken met het kerkelijk leven op het dorp. 

800 jaar geleden kreeg Westkapelle stadsrechten maar wat vertelt de geschiedenis over de kerken, ook van voor het jaar 1223? In het jaar 690 werd iets over de Westkaap vermeld, een aantal jaren later is er een vermelding over een kapel in Westkapelle. Willibrord zou op het eiland Walcheren verschillende kerkjes hebben gesticht. De Sint Willibrorduskerk die aan de huidige vuurtoren stond is naar hem vernoemd. Ook de Willebrordstraat (wordt dus soms met een e geschreven) verwijst naar hem.
Wat vertelt de geschiedenis over de huidige drie kerken op Westkapelle; de Protestantse Gemeente, de Gereformeerde Gemeente en de Vrije Evangelische Gemeente?
Ervaren organisten zorgen voor de muzikale omlijsting met orgelspel op het grote Van Leeuwenorgel en er is ook een mooie PowerPointpresentatie te zien.