We gaan een zandkasteel bouwen!

Wat gaan we vandaag? Iemand nog frisse ideeën? Of blijven we gewoon in ons huisje hangen met telefoon en bakje chips? Dat laatste kan ook gewoon lekker zijn, maar voor vandaag willen we actief zijn. Naar buiten! De natuur in, het strand op, een frisse neus halen! We gaan een zandkasteel bouwen

Zand en water, meer heeft een kind niet nodig toch? Zeeuwse kinderen zijn dan ook by far de gelukkigste kinderen van de hele wereld. Het water is overal. En de stranden zijn hier fantastisch. Woon je niet in Zeeland, maar ben je hier op vakantie? Wel jij geluksvogel! Ook jij kan urenlang, misschien wel dagenlang genieten van zand en water.

Wij van de Badkoerier hebben helaas geen tijd om naar het strand te gaan en zandkastelen te bouwen. We moeten verhaaltjes schrijven voor jullie. En dat is best jammer, want wat is er mooier dan een kasteel of een fort op het strand? Misschien kun je ons taggen op social media, dan kunnen wij je kasteel ook zien.

Wat ga je maken? Een kasteel op het zachte zand, zodat het nog urenlang kan blijven staan? Op het strand liggen schelpjes en steentjes genoeg om je kasteel supermooi te maken. Of bouw je een kasteel of een fort op de vloedlijn? Dat is ook geweldig leuk om te doen. Kijk even in de Badkoerier bij de waterstanden wanneer het hoogwater is, zodat je precies op tijd klaar bent met je fort. Lukt het jou om je fort te verdedigen tegen alle aanrollende golven? Dat valt niet mee hoor.

Weet je hoe wij dat wel eens doen? We bouwen een fort en op het hoogste punt zetten we een stokje met een vlag. Als de eerste golf tegen het fort aanrolt mag je de vlag niet meer verzetten of aanraken. Met scheppen zand kun je natuurlijk wel je fort zo sterk mogelijk houden. Als de vlag in het water valt, dan heeft de zee gewonnen. Maar als het water weer afgaat en je vlag bleef fier overeind staan? Dan heb jij gewonnen. Veel plezier!

 

 

zandkastelen bouwen
zandkasteel bouwen

Maak een foto

Maak een foto van je kasteel. Of maak een filmpje van de golven tegen je fort. Zet hem op de socials en tag @badkoerier / #badkoerier. Dan kunnen wij het ook zien. We zijn reuze benieuwd!