Zeeland Nazomerfestival programma

Muziek en meer vanaf de Vrijbuiter

Het schip De Vrijbuiter’ vaart tien dagen lang door heel Zeeland en legt elke dag ergens anders aan. Je kunt in de aanlegplekken vanaf de kade gratis optredens bijwonen. Peter Slager (BLØF) nodigt in samenwerking met Broeder Dieleman verschillende muzikanten uit en geen avond is daardoor hetzelfde. Het blijft ook niet bij muziek. Een spoken-word-artiest werkt aan boord aan een ode aan Zeeland. Ook die treedt natuurlijk op. De vrijbuiter begint en eindigt haar tocht in Middelburg en legt o.a. aan in Burghsluis, Tholen, en Terneuzen. Voor alle locaties en tijden: zie de site van het festival. 

https://www.theaterzeelandia.nl/

muziek en meer vanaf de vrijbuiter

Kookworkshop, wetenschap en theater komen samen in ‘Algen & Zeewier’

Ooit al eens gehoord van zeesla, blaasjeswier, vingerwier, ijskruid of zeeaster? Zeewier en zilte planten zouden de voeding van de toekomst kunnen worden. Zeewier neemt geen vruchtbare landbouwgrond in, groeit snel en is bijzonder voedzaam. Sien Vanmaele ging op onderzoek in zee en duin, praatte met experts en neemt dat allemaal mee in deze voorstelling bij het Watersnoodmuseum. Ze vertelt alles vanuit een persoonlijk perspectief tijdens haar theatrale kookworkshop en zo kom je ook achter haar motivatie om onze kijk op voedsel te veranderen: klimaatverandering. Wat je kunt verwachten naast die smakelijke verhalen, is ook een zeer smaakrijke ervaring. Er kan volop geproefd worden.

https://www.theaterzeelandia.nl/

kookworkshop, wetenschap en theater komen samen in 'algen & zeewier'

Dashboard van DIEHELEDING

Nog een voorstelling die je in de hele provincie kunt bijwonen. Als publiek stap je in een taxibus en daar vindt, tijdens de rit, de voorstelling ook plaats. Stel je voor: iemand stapt bij je in een gedeelde taxi, de radio staat aan, hiphop klinkt door de speakers en er ontstaat een spontaan gesprek. Waar zou dat gesprek dan naartoe gaan? Daar kom je achter tijdens deze rit. Op de site van het festival kun je een tijdsslot en opstaplocatie reserveren. 

https://www.theaterzeelandia.nl/programma/

dashboard van dieheleding

Walk of Things

Voor het eerst in haar geschiedenis komt het Zeeland nazomerfestival met een podcast door performance duo Boogaerdt/VanderSchoot. Die kun je ervaren op de dijk bij Westkapelle. Tijdens deze podcastwandeling ervaar je hoe het is om als mens een ding tussen allerlei andere dingen te zijn. In de podcast komen die dingen aan het woord. De zee heeft aardig wat te melden, maar de  worm ook. Een heerlijke podcast om je helemaal in te verliezen en dat op een pracht van een locatie! De podcast-wandeling is een gratis activiteit. De link naar de podcast staat op de festivalsite. 

https://www.theaterzeelandia.nl/programma/https://www.theaterzeelandia.nl/programma/

walk of things

Grenspaal 369

Dit muziektheaterstuk speelt zich af op een unieke locatie bij de vijftiende-eeuwse Westpoort (de Steenen Beer in de volksmond) van Sluis. Met prachtige muziek van Douwe Eisenga en een cast waar je u tegen zegt (Maike Boerdam, Koen van Impe, Nienke Nillessen) wordt dit ongetwijfeld een van de hoogtepunten van het festival. 

https://www.theaterzeelandia.nl/programma/

grenspaal 369 zeeland nazomerfestival

Clown Convention

Het gerenommeerde theatercollectief Wunderbaum brengt een wervelende show van internationale clowns als weg uit de crisis. Acteurs trekken voor deze voorstelling zelf het clownspak aan en gaan op zoek naar de clown in zichzelf. Op de muziek van beatboxer en muzikant Joost Maaskant presenteren ze nog nooit eerder vertoonde clownsacts en onderzoeken ze of die nog wel relevant zijn. Want met de opkomst van de horrorclown en het verdwijnen van het circus is de reputatie van de clown behoorlijk in gevaar.  Foto: Fred de Brock

https://www.theaterzeelandia.nl/

clown convention zeeland nazomerfestival
Zeeland nazomerfestival

Nog meer te zien

Er is nog veel meer te zien tijdens het festival. Voor meer info, tickets, tarieven en inspiratie voor tien dagen genieten van uitdagend en machtig mooi theater op verrassende locaties:

theaterzeelandia.nl

Houdt de site ook goed in de gaten i.v.m. de corona maatregelingen.