Ontdek Middelburg

Rebecca Mostert
Middelburg

Misschien wel een van de leukste stadjes in Zeeland, Middelburg. Een mix van winkels, cultuur en natuur. Dat is toch alles wat je wilt. Het is eigenlijk een soort miniversie van Amsterdam. Niet gek ook, want Middelburg en Amsterdam waren vroeger een van de grootste handelssteden van Nederland.

Ben je op vakantie in Zeeuws-Vlaanderen, dan is een dagje naar Middelburg perfect. Je kan met bus 1 (of 5) naar de halte Westerscheldetunnel. In Terneuzen stap je over op bus 50 richting Middelburg Station. Maar, er is een betere optie. Neem je bus 42 richting Breskens Veerhaven, dan kun je met de veerboot over naar Vlissingen, een prachtig uitzicht gegarandeerd! In Vlissingen pak je de trein naar Middelburg. De website 9292.nl kun je het best gebruiken voor het plannen van je reis.

Eenmaal op het station van Middelburg aangekomen zie je hem van ver al uitsteken: de Lange Jan, of ook wel de Abdijtoren. Deze toren kan je beklimmen, waarna je een prachtig uitzicht hebt over de stad. In de Abdij vind je een leuke boekenwinkel, kun je de kerk bezoeken en kom je in het Zeeuws Museum alles te weten over het bijna 900 jaar oude Abdijcomplex.

Een bezoek aan Middelburg is niet compleet als je de Reigerstraat niet hebt gezien. Het beste loop je deze straat in vanaf de Korte Delft. Elk seizoen hangen er weer nieuwe dingen in deze straat. Van lampionnen tot paraplu’s, erg leuk voor Instagram foto’s ;) Wat zou er deze keer hangen?

Op de Markt van Middelburg is bijna elke dag in de zomer wel iets te doen. Denk bijvoorbeeld aan de verzamel- en boekenmarkt, de snuffelmarkt en de weekmarkt. Naast de markt vind je er ook leuke terrassen. Het is er altijd wel gezelligheid.

Een klein stukje uit het centrum vind je de haven. Vanuit de haven vertrekt de rondvaartboot waarbij je vanaf het water Middelburg ontdekt. De schipper vertelt jou alles over de geschiedenis van Middelburg. Heb je al eens gezien hoe het water om Middelburg heen ligt, bijzonder hè?

Naast de bezienswaardigheden heeft Middelburg ook leuke winkels, restaurants en kun je de rust opzoeken in bijvoorbeeld Molenwater park en parkje Zuidsingel. Kortom, Middelburg is de stad voor een dagje uit.