10 t/m 18 February 2024

Valentijn in het Zwin

Zeeuws - Vlaanderen
Valentijn in het Zwin

De liefde staat centraal in het Zwin Natuur Park tijdens de krokusvakantie, van zaterdag 10 februari tot en met zondag 18 februari. Het Zwin Natuur Park voorziet een extra aanbod voor groot en klein in het thema van de ontluikende lente, Valentijn en de liefde.

De Zwingidsen langs het huttenparcours vertellen de bezoeker alles over de romantische kuren van vogels, over hun liefdesnestjes en de verschillende soorten nestkastjes. De natuur ontwaakt stilaan uit zijn winterrust, de planten komen in bloei en de vogels beginnen aan het bouwen van een nest. Ook de Zwinooievaars keren stilletjes aan terug naar het Zwin en maken hun nest klaar voor het broeden. 

 Vanuit de kijkhut zijn er extra telescopen met uitzicht op de vogels op en rond de broedeilanden. In de labohut worden veren tot in het kleinste detail bekeken en onderzocht. Aan de voederhut geven gidsen uitleg over zangvogels in de lente, nesten en nestkasten. Ook aan de Zwinvlakte staat een gids klaar die toelichting geeft over dit bijzondere getijdengebied.

 Speciaal voor de kinderen staat er een romantisch natuurverhaal op het programma ‘Ik heb je lief zoals je bent’ en ervaren ze hoe het is om met een echte veer te schrijven. 

 Het extra buitenaanbod is inbegrepen in de toegangsprijs tot het Zwin Natuur Park.