Breskens

Breskens is een vissersdorp met een bruisend centrum en een directe ligging aan zee. Vanuit de haven vaar je zo de Westerschelde op om zeehondjes te spotten op de zandplaten. Ook wie van vers en lekker eten houdt, is in Breskens helemaal op zijn plek. En wil je een dagje er op uit? Neem dan gemakkelijk de Westerscheldeferry naar Vlissingen. 

Wat te doen in Breskens?

Breskens is een veelzijdig dorp. Bij elk weertype kun je genieten op het strand, maar ook een bezoek aan het Spuiplein is altijd leuk. Ook kun je vanuit Breskens veel van de omgeving bekijken, bijvoorbeeld per fiets. 

Fietsroute buitendijks bij Breskens

Fietsroute via fietsnetwerk.nl | Breskens - Biervliet - IJzendijke | Lengte: 52 km

Breskens was vroeger de plaats waar de meeste automobilisten Zeeuws-Vlaanderen binnenkwamen, met de ferry. Het alternatief was omrijden via Antwerpen. Sinds de aanleg van de Westerscheldetunnel hoef je niet meer in te schepen, maar niet getreurd: voor de liefhebbers is er nog een fiets-voetveer tussen Vlissingen en Breskens. De Bressiaanders maken er zelf ook graag gebruik van. Biervliet is nu een klein dorpje, maar vergis je niet: het had in de 12e eeuw stadsrechten en hoorde bij het Duitse keizerrijk. Het had zelfs twee burgemeesters en zeven schepenen om de stad te besturen. IJzendijke, net een stukje groter, hoorde in die tijd tot de Franse kroon.

vuurtoren breskens

Fietsroute aan twee zijden van het water met de Ferry

Fietsroute via fietsnetwerk.nl | Vlissingen - Middelburg - Breskens | Lengte: 75 km

Bekijk tijdens deze fietsroute Zeeuws-Vlaanderen en Walcheren. Door de Ferry die vaart tussen Breskens en Vlissingen kan je beide delen van Zeeland bekijken. Tussen het fietsen door kan je dus heerlijk uitwaaien op de Westerschelde Ferry. Op deze ferry zie je van alles, grote vrachtschepen, zeilers, meeuwen en wellicht nog andere mooie dieren. Verder fiets je door de plaatsen Middelburg, Vlissingen, Breskens en IJzendijke.

Fast Ferry Breskens

Fietsroute langs de kust van West Zeeuws-Vlaanderen

Fietsroute via fietsnetwerk.nl | Breskens - Oostburg - Retranchement | Lengte: 46 km

Het had weinig gescheeld of Zeeuws-Vlaanderen had niet bij Nederland gehoord. Koning Leopold II van België had in 1854 snode plannen om dit deel van Zeeland, een stuk van Noord-Brabant en het meeste van Limburg te veroveren op Nederland. Spionnen werden ingezet om te kijken hoe sterk ons leger was. Of hij geschrokken is van de vechtlust van de Zuid-Nederlanders vertelt de historie niet, maar hij heeft uiteindelijk geen poging gedaan. Toch komen onze zuiderburen nog steeds graag naar Zeeuws-Vlaanderen. Wie hier komt fietsen begrijpt wel waarom...

walcheren

Een rondje Spuiplein

Het Spuiplein is gelegen in het hart van Breskens. Rondom dit plein vind je winkeltjes, leuke terrasjes en restaurants om heerlijk te eten. We nemen je graag een rondje mee.

Ontbijten bij ijssalon Het Droomijsje

Het lekkerste ijsje van Breskens haal je bij ijssalon Het Droomijsje. Kies uit het assortiment schepijs of smul van een heerlijke ijscoupe. 'S morgens kun je hier terecht voor een goede bak koffie met iets lekkers. 

Foto: Facebookpagina Het Droomijsje

Droomijsje Breskens

Ontspannen bij de fontein

Zeker met kinderen is dit een leuk onderdeel van het centrum. Bij mooi weer staat de fontein aan en dit zorgt gegarandeerd voor waterplezier. Ook kunnen de kids op de grote vissen klimmen, spannend! Direct naast het plein ligt er een jeu de boules baan waar de lokale bevolking graag een potje speelt. 

Foto: Mapio.net

fontein breskens

Shoppen bij Brover

Wil je goed voor de dag komen? Loop dan zeker eens binnen bij Brover. Je vind hier vrouwen- en herenmode, schoenen en accessoires. Ook voor de mee-winkelende man of kinderen is er iets geregeld. Strijk neer in de zithoek en lees een magazine of kijk Netflix. 

Foto: Facebookpagina Brover

Brover

Wandelen langs de haven

Wijk even een stukje van het Spuiplein af en bezoek de 'Bressiaanse' haven. Bekijk alle verschillende boten van dichtbij en geniet ondertussen van een vers visje dat je haalt bij één van de viswinkels. Pas wel op, want de meeuwen houden je in de gaten!

Foto: jachthavenbreskens.nl

Breskens Jachthaven

Lunchen bij Elsje Fiederelsje

Bij Elsje Fiederelsje kun je lekker uitblazen onder het genot van een hapje en een drankje. Er worden niet alleen ambachtelijke pannenkoeken geserveerd, maar ook wafels, koffie met iets lekkers en je kunt er genieten van een heerlijke lunch. De kinderen kunnen zich vermaken in de speciale “ kinderkeuken”. Terwijl bij warm weer de fonteinen op het Spuiplein voor de nodige pret zorgen.

Foto: Facebookpagina Elsje Fiederelsje

Elsje Fiederelsje Breskens

Inkopen bij Breskens Winkelhart

In dit winkelcentrum vind je alle essentiële winkels bij elkaar. Haal je boodschappen in de supermarkt, je verzorgingsproducten bij de Etos en een goed boek bij de Primera. Bij Pasticceria kun je tevens heerlijke broodjes en gebak halen. 

Foto: Mario de Lijser

 

breskens spuiplein

Borrelen en dineren bij Steakhouse The Bull

Als je wilt genieten van een echt goed stuk vlees dan word je bij The Bull zeker niet teleurgesteld. Eet de grootste steak van de kaart en verdien een plaatsje op 'the wall of fame'. Ook voor heerlijke Gin Tonics en cocktails kun je hier terecht.

Foto: Facebookpagina Steakhouse The Bull

Steakhouse the bull

Speurtocht door Breskens