Bruinisse

Schouwen - Duiveland
Bruinisse

Bruinisse is het mosseldorp van Schouwen-Duiveland. In de haven ligt een grote mosselvloot én de verwijzing wordt ook gemaakt met het standbeeld van een megagrote mossel aan het begin van het dorp (dit standbeeld is ook ’n leuke tip voor foto’s/selfies). De Visserijdagen, die drie dagen duren, luiden er jaarlijks het nieuwe mosselseizoen in!

mossel bruinisse

In mosseldorp BRU, zoals Bruinisse ook wel wordt afgekort, valt er voor jong en oud genoeg te beleven. Je kunt er vooral terecht voor leuke sportieve buitenactiviteiten en om Zeeuwse lekkernijen te proeven. Ook winkelen kan in Bruinisse. De leukste to do’s en shopadressen delen we op deze pagina met je.

Zwemmen
Het Grevelingenmeer is ook lekker om in te zwemmen. Dit kan dichtbij het dorp Bruinisse op de 2 stranden. De ene ligt ter hoogte van vakantiepark Aquadelta en het wat grotere strand ligt bij de Jachthaven van Bruinisse.

Zeehondensafari
Vanaf de haven van Bruinisse vertrekt het partyschip de Eendracht voor een zeehondensafari. De vaartocht brengt je in 3 uur naar de Oosterschelde, je ziet de Zeelandbrug vanaf het water en de zandbank waar de zeehonden liggen te relaxen.

Minigolf of golf
Zowel minigolfen als golfen kan in Bruinisse. Bij vakantiepark Aquadelta ligt een minigolfbaan. De putters en balletjes om minigolf te spelen en de hele aanmelding hiervoor verloopt via de receptie van het vakantiepark.

Mocht je al baanpermissie, GVB of een Wereld Handicap hebben en dus al een aardig golfballetje kunnen slaan dan is Golfclub Grevelingenhout de ideale locatie. Golfclub Grevelingenhout bestaat uit een prachtige 18-holes parkbaan en een Par-3 met 9-holes. Om hierop te mogen spelen, kun je genieten van aparte greenfees en arrangementen.

Zeilen, kanovaren of SUPPEN
Bij Aquavitesse vind je alles voor een leuke dag watersport. Er zijn zeilboten, valken, sloepen, kajaks of SUP-boarden te huur. Hiermee ontdek je het Grevelingenmeer of de Oosterschelde vanaf ’t water!

Activiteiten met kinderen
Bruinisse met kinderen? Geen probleem! We geven je hieronder enkele activiteiten ter inspiratie. Natuurlijk zijn bovenstaande must do's ook prima met kinderen te ontdekken.

Speeltuinen
Bruinisse heeft twee speeltuinen, waarin kinderen zich prima kunnen vermaken en die ook leuk te combineren zijn met een wandeling om ’t dorp heen. De eerste speeltuin is een natuurspeeltuin met een kabelbaan en heuvels, die aan de Boomdijk ligt.

De andere speeltuin ligt aan de Deltastraat en grenst aan de bushalte van Bruinisse. Hier staan veel speeltoestellen. Bovendien ligt er een ondiep buitenzwembad bij, die het ’s zomers voor kinderen helemaal leuk maakt.

Bezoek de Snoeperij of Koekeloere
Jonge zoetekauwen en snoepkontjes komen in Bruinisse echt aan hun trekken. De Snoeperij is het adres waar je Oud-Hollands en ouderwetse snoepjes kunt vinden. Erg leuk, je stapt echt even het verleden in. Koekeloere heeft een heel ruim assortiment snoepgoed. Het is daar lekker scheppen en uitzoeken geblazen tot je snoepzak vol zit!