Burgh-Haamstede

Schouwen - Duiveland
Burgh-Haamstede

Twee dorpen die met elkaar vergroeid zijn: Burgh en Haamstede. Samen vormen ze Burgh-Haamstede. Van Burgh zijn er nog zichtbare sporen uit de vroege middeleeuwen. Er werd hier toen een ringwalburg gebouwd zodat de bevolking beschermd was tegen de Vikingen. Op de plek van deze burg is een replica aangelegd.

Burgh-Haamstede
Burgh-Haamstede

Tegenwoordig is Burgh-Haamstede een levendige toeristische kern waar veel vakantiegangers verblijven. Er zijn heel wat winkeltjes en voorzieningen. Je kunt er lekker uit eten, ook met de kinderen. Burgh-Haamstede ligt in een prachtig duin- en bosgebied aan de kust. Je kunt je hier uren vermaken met de mooiste fiets- en wandeltochten. Grote kans dat je ergens in die uitgestrekte duinen hertjes spot. En natuurlijk kun je hier ook genieten op de fraaie brede zandstranden. Perfect voor een dagje zonnen of een stevige wandeling.

 

Burgh-Haamstede

Het grootste klimbos van Zeeland
In dit klimbos vind je meer dan 500 meter klimparcours. Hoog boven de grond van boom tot boom met tokkelbanen, touwladders, wiebelbruggen en vele andere klimonderdelen. Er zijn zes verschillende uitdagende parcoursen in het klimbos. Het is een leuke actieve beleving van de natuur voor gezinnen, scholen en bedrijven. Voor zowel jong en oud, als voor beginnende en gevorderde klimmers is het een gezellig, avontuurlijk en spannend dagje uit.