Renesse

Schouwen - Duiveland
Renesse

Weinig dorpen liggen zo mooi als Renesse, vlakbij de duinen en bijzondere natuurgebieden en meer dan 17 kilometer schoon, breed strand. Het is dan ook logisch dat het een populaire vakantiebestemming is. Je kunt je in en rond Renesse prima een dagje vermaken. 

In Renesse word je verwend met een stukje culinair genot in Zeeuwse sferen. Ook kun je er genieten van de lekkerste ijsjes. Strijk neer op een van de vele terrassen en vier je vakantie tot in de late uurtjes. De winkels laten je de laatste trends zien, je kunt hier makkelijk een hippe strandjurk of zwemshort scoren. 'S avonds geniet je van de zonsondergang op het strand bij een van de vele paviljoens. Meer inspiratie voor een verblijf in Renesse vind je hieronder!

Renesse
Renesse

Het Kabouterbos
In het kabouterbos vind je een wandelroute speciaal voor jonge kinderen tot en met 8 jaar. Om de weg te vinden op het landgoed, kun je een routekaart en een puntmuts kopen, waarna je kleintje als kabouter op pad kan. Door onderweg liedjes te zingen en kabouterverhalen te vertellen, ga je op zoek naar de kabouters en dat is leuk! Een echt lowbudget uitje en toch een hele beleving voor de kleintjes. 

Snorkelsafari
Je wilt dolgraag een keer onderwater kijken maar niet direct alle technieken van het snorkelen leren? Dankzij het snorkelvest dat je draagt, blijf je vanzelf drijven in het water. Zo kun je je aandacht volledig richten op de wereld onderwater. Snorkelen kan iedereen, dit is een uitstapje voor het hele gezin! 

Renesse
Renesse
Renesse

Midgetgolf en tennis
Een spelletje tennis of midgetgolf is altijd leuk. Naast Hotel- en Congrescentrum de Zeeuwse Stromen ligt Tennis en Midgetgolf Renesse. De banen zijn voorzien van kunstgras en zijn ongeveer 10 à 15 meter lang. Door de verschillende niveaus die in de banen zitten is er veel afwisseling in het spel. Van makkelijk tot moeilijk. Krijg je er echt geen genoeg van? Dan kun je gaan voor de 10-strippenkaart.

Slot Moermond
Renesse heeft nog een heus slot. In de sprookjesachtige omgeving van Slot Moermond waan je je zo een paar eeuwen terug in de tijd. Het kasteel bestaat uit een vierkant bakstenen gebouw en latere aanbouwen uit het begin van de 16e eeuw en eind 20e eeuw en is door een gracht omgeven. Je kunt op het landgoed wandelen, het kabouterbos bezoeken en blijven overnachten. In het slot zelf zijn regelmatig bruiloften, maar er worden ook activiteiten als een foodtruckfestival georganiseerd.