Rondje Dijkwater

Schouwen - Duiveland
Ganzen

Wil je eens een ander rondje lopen en opnieuw verrast worden door de schoonheid van het Zeeuwse landschap? Ga dan eens naar het natuurgebied van Dijkwater bij Sirjansland. Parkeer de auto aan de Knotwilgdreef. Er is geen echte parkeerplaats, maar meer een soort inrit waar de wandelroute begint. Tip: trek stevige schoenen of kaplaarzen aan, want het kan er flink modderig zijn. De route is in totaal 4,5 kilometer lang. De hond mag helaas niet mee, vanwege de dieren in het gebied. 

Wandeling door het gebied
Aan de rechterkant van het pad aan de Knotwilgdreef vind je een bord met meer informatie over het gebied en zie je hoe de wandelroute door het Zuidwestelijk deel van het Dijkwater voert. Loop langs het pad met de knotwilgen het gebied in en volg gewoon de paaltjes van de route, onderweg moet je af en toe door een hek en loop je in heel afwisselende stukjes natuur. Over dijkjes, door een stukje bos, langs water en over moerasachtige ondergrond. 

Vogels spotten
De route loopt langs de oude vaargeul en over het restant van de voormalige noordelijke zeedijk. Onderweg kom je op het kruispunt met de Noorddijk kaasboerderij de Stolpe tegen. Zeker een aanrader om even een tussenstop te maken en heerlijke inkopen te doen. Onderweg zal je naast vee in het gebied ook de nodige watervogels kunnen spotten. Dijkwater vormt een rust- en foerageergebied voor onder andere futen, dodaars, smienten, ijsvogels, ganzen, lepelaars, reigers, roerdompen en zelfs flamingo’s. Bij een gluurmuur kun je de geul zien zonder de vogels te storen. Wil je nog meer weten over het gebied? Ga dan eens mee met een rondleiding wanneer Staatsbosbeheer die geeft.