Goes

Walcheren / Beveland
Goes (Alex van Schaik)

Goes is een verrassing in het hart van Zeeland en heeft alles in huis voor een heerlijk dagje uit. Strijk neer op een gezellig terras of dwaal door monumentale straatjes met verrassende winkels. De vele monumenten in de stad zijn de moeite waard om te bekijken!

Mode- en winkelstad

Goes is de mode- en winkelstad van Zeeland en telt opvallend veel zelfstandige winkels en bijzondere boetiekjes. Op de markt is er een ruime keuze aan restaurants en terrassen, maar ook aan de stadshaven is er genoeg vertier. Een dagje Goes is makkelijk te vullen!

Foto: BlackDesk

Goes winkelstad, foto BlackDesk

Stoomtrein Goes - Borsele

Een authentieke reis met een echte stoomtrein door een prachtig landschap. Combineer je rit met andere attracties langs de route. Er valt van alles te beleven onderweg. Leuk voor alle leeftijden. Bij het eindstation in Hoedekenskerke is bijvoorbeeld een mini-spoorbaan voor de kids. Kijk voor de dienstregeling en tarieven van treinkaartjes op de site van de organisatie.

Stoomtrein goes - borsele

Brouwerij slot Oostenden

Leer alles over de processen van het brouwen. Tijdens een wandeling door de bottelarij en de Brouwzolder, langs brouwketels, filterkuipen en gistlagertanks worden de geheimen onthuld. De brouwer en/of assistent-brouwer hebben naast de theoretische uitleg ook altijd verhalen over nieuwe probeersels, anekdotes over het bouwen van de brouwerij, of verhalen over het slot. Kortom het is meer dan een verhaal over bier. Tot slot is er een proeverij van vier biertjes.

Foto: Facebookpagina Slot Oostende

slot oostende

Warenmarkt

Elke dinsdag in Goes is het markt. Het aanbod is divers en verdeeld over het Grote Markt. Er staan verschillende marktkramen opgesteld met een diversiteit aan producten. Zodra je de eerste stap op deze weekmarkt zet, krijg je een gezellig ons-kent-ons dorpsgevoel. De wekelijks terugkerende dinsdagmarkt begint om 9:00 uur en eindigt om 16:00 uur.

warenmarkt Goes

Zwembad Omnium

Met een subtropisch zwembad, een expeditie bos en diverse sportaccommodaties is Omnium het sport- en recreatiecomplex van Zeeland. Samen sporten, zwemmen, op ontdekkingstocht tussen tropische planten en spelen. Bij het Omnium in Goes kun je een hele dag genieten van heerlijk verwarmde baden, uitstekende sportfaciliteiten en gezellige horecagelegenheden.

Omnium