Middelburg

Walcheren / Beveland
Middelburg

Middelburg is een stad die veel te bieden heeft. Of je nou opzoek bent naar een leuke activiteit, ontspanning of lekker uiteten wilt bij een bourgondisch restaurantje, Middelburg heeft het allemaal. Je vindt er de faciliteiten van een grote stad, maar de gezelligheid van een klein dorp. Het is de perfecte uitvalsbasis voor een dagje uit. Bezoek het Zeeuws Museum en ontdek de historie van Zeeland, loop rond over het Abijplein of boek een rondvaart door de grachten. 

Middelburg
Huizen aan de gracht.
Abdijtoren de Lange Jan
Middelburg
Middelburg

Romantiek en Historie in de Binnenstad

Middelburg is een heerlijk stadje om hand in hand doorheen te slenteren. Je komt er vele historische gebouwen tegen, zoals het niet te missen stadhuis op de markt, de Abdij, de stadsschuur, de kloveniersdoelen, het gastkerkhuis en vele oude herenhuizen die aan de grachten staan. Neem ook eens een kijkje op de vismarkt, waar regelmatig markten worden gehouden en bezoek de haven. Deze haven speelde een sleutelrol in de VOC-tijd.

Beklim de Lange Jan

Een niet te missen hotspot voor een romantisch weekendje Middelburg is de Lange Jan, de Abdijtoren van Middelburg. Na het beklimmen van de 207 treden wordt je inspanning beloond met een adembenemend uitzicht over de stad. Selfie?