Oostkapelle

Walcheren / Beveland
Bos Oostkapelle

Oostkapelle is echt een prachtig stukje Walcheren. Het heeft een gezellige dorpskern met winkeltjes en horeca, ligt aan de kust, heeft fraaie duingebieden en stranden, bossen, akkers, weides, buitenplaatsen en nog veel meer. Oostkapelle is echt een groene plek waar je heerlijk actief kunt zijn. Je kunt er uren aan een stuk heerlijk wandelen of fietsen en zult je geen seconde vervelen. Hier onder vind je een aantal leuke tips.

De Manteling en buitenplaatsen

Wat de natuur rond Oostkapelle uniek maakt, zijn de vele buitenplaatsen. Een buitenplaats is doorgaans een groot landhuis met daar omheen tuinen en parken. Natuurgebied de Manteling bij Oostkapelle is één grote aaneenschakeling van zulke buitenplaatsen. Een deel daarvan heeft grondgebied opengesteld voor wandelaars en fietsers. Terwijl het misschien voelt of je in een gewoon bos loopt, wandel je dus bij iemand door de (best wel groot uitgevallen) achtertuin.

Buitenplaatsen zijn er in alle soorten en maten. Heel romantisch met torentjes en grachten of juist indrukwekkend groots, strak en wit. Door de Manteling lopen verschillende wandel- en fietspaden. Onderweg kun je je even helemaal verliezen in de natuur om je vervolgens weer te vergapen aan een gigantisch landhuis met prachtige gazons en rhododendrons.

Oostkapelle
Oostkapelle

Kasteel Westhove en Terra Maris

De bekendste buitenplaats in de Manteling is zonder twijfel Kasteel Westhove. Echt een kasteel zoals een kasteel hoort te zijn. Met torens en een slotgracht. Er zit hier tegenwoordig een hostel, in de bijbehorende orangerie zit Museum voor natuur en landschap Terra Maris.

Het museum is vooral heel leuk voor kinderen. Er zijn, zeker in vakantieperiodes, heel veel activiteiten speciaal voor hen, van paddenstoelen zoeken tot strandjutten en nog veel meer leuks.

Oostkapelle
Oostkapelle

Dorpskern

Met zo'n mooie omgeving zou je haast vergeten dat het dorp Oostkapelle zelf ook een bezoekje meer dan waard is. Het dorp heeft een oude kern wat verder van strand. Hier vind je het kerkplein met de eeuwenoude kerk en heel wat winkeltjes en gezellig horeca. Door de jaren heen is Oostkapelle meer richting de kust gegroeid en ook daar vind je volop leuke eetgelegenheden.

Hertjes

Rond Oostkapelle leven heel veel damherten. Het idee dat je ze ineens tegen kunt komen, maakt elke wandeling net een beetje spannender. Vooral rond de schemering kun je ze vaak spotten, maar als je een beetje stil bent tijdens het lopen kun je ook overdag zomaar geluk hebben.

Oostkapelle
Oostkapelle

Nieuwe natuurgebieden

Naast de Manteling met al haar historie zijn er ook heel veel nieuwere natuurgebieden rond Oostkapelle. Zo ligt er bijvoorbeeld tussen de Aagtekerkseweg en de Landmeterweg een flink park met grote waterpartijen. Ook vanaf de Oude Domburgseweg heb je toegang tot een prachtig bos- en weidegebied. Er wordt in Oostkapelle heel hard gewerkt om het dorp zo groen mogelijk te laten zijn. Eigenlijk hoef je de randen van het dorp maar op te zoeken om in de natuur te komen te staan.

Het strand van Oostkapelle

Oostkapelle heeft een strand voor iedereen. De stranden grenzen aan de Noordzee en zijn lekker breed. Direct bij de grote overgangen kan het gezellig druk zijn, maar even verderop heb je alle ruimte.