Breskens

Zeeuws - Vlaanderen
Breskens

Breskens is een vissersdorp met een bruisend centrum en een directe ligging aan zee. Vanuit de haven vaar je zo de Westerschelde op om zeehondjes te spotten op de zandplaten. Wie van vers en lekker eten houdt, is in Breskens helemaal op zijn plek. En wil je een dagje er op uit? Neem dan gemakkelijk de Westerschelde Ferry naar Vlissingen. 

Wat te doen in Breskens?

Breskens is een veelzijdig dorp. Bij elk weertype kun je genieten op het strand, maar ook een bezoek aan het Spuiplein is altijd leuk. Ook kun je vanuit Breskens veel van de omgeving bekijken, bijvoorbeeld per fiets. 

Breskens
Breskens

Wandelen langs de haven

Wijk even een stukje van het Spuiplein af en bezoek de 'Bressiaanse' haven. Bekijk alle verschillende boten van dichtbij en geniet ondertussen van een vers visje dat je haalt bij één van de viswinkels. Pas wel op, want de meeuwen houden je in de gaten!

Een rondje Spuiplein

Het Spuiplein is gelegen in het hart van Breskens. Rondom dit plein vind je winkeltjes, leuke terrasjes en restaurants om heerlijk te eten. We nemen je graag een rondje mee.

Breskens
Breskens

Bankjes van Breskens

Scheepsbouwer Rinus Meeusen uit Breskens heeft uit afgedankte meerpalen prachtige bankjes gemaakt. Een mooi voorbeeld van het opnieuw gebruiken van ‘afgedankte’ materialen. De negentien banken vormen een wandelroute langs de kust, over het haventerrein en langs markante plekken in het dorp. De start ligt bij de flats van Port Scaldis aan de oostkant van de jachthaven. De route eindigt bij Fort Frederik Hendrik, net even voorbij de veerhaven aan de westzijde van Breskens. Afhankelijk van welke lus je wilt nemen kan je 3 tot 6 km wandelen.

Ontspannen bij de fontein

Zeker met kinderen is dit een leuk onderdeel van het centrum. Bij mooi weer staat de fontein aan en dit zorgt gegarandeerd voor waterplezier. Ook kunnen de kids op de grote vissen klimmen, spannend! Direct naast het plein ligt er een jeu de boules baan waar de lokale bevolking graag een potje speelt. 

Breskens vuurtoren

Vuurtoren Breskens

Dit is deze gietijzeren vuurtoren uit 1867 letterlijk: een lichtpunt! Niet in de laatste plaats door de krachtige lamp in een markante lichtkoepel, met een bereik van maar liefst 16 zeemijlen! De vuurtoren biedt daarnaast een uniek uitzicht over Schelde en Noordzee, in combinatie met een minstens zo uniek inkijkje in onze maritieme geschiedenis! 

www.vuurtorenbreskens.nl

Panoramaweg 1
4511 RS Breskens