Groede

Zeeuws - Vlaanderen
Groede

Groede is hèt kunstenaarsdorp van Zeeuws-Vlaanderen en één van de mooiste dorpjes van Zeeland. Het is een ietwat minder bekend dorpje, maar het is een echt pareltje. Hoogbouw en grote vakantieparken zal je hier niet vinden. 

Wat te doen in Groede?

Groede is een klein dorpje met weinig voorzieningen, maar als je van authentieke plaatsjes houd dan moet je hier zeker eens naartoe. Bewonder de prachtige kerk op de markt en slenter door het Slijkstraatje. Voor kinderen is een dagje Groede Podium gegarandeerd dolle pret.

Groede
Groede Kerk

Het Vlaemsch erfgoed

Een straatje vol nostalgie en cultuur: dat is het Slijkstraatje in Groede. In de Erfgoedwinkel koop je een kaartje, waarmee je toegang krijgt tot alle winkeltjes en musea in de straat. Drink een lekker biertje in Herberg De Natte Pij, bezoek de timmerwerkplaats, de oude bakkerij, de smit, een bierbrouwerij en meer. Je kant hier ook overnachten in een pittoreske herberg en genieten van een avondje uit in Huistheater 'De Twee Duiven'. Kortom: In het Slijkstraatje ontdek je op interactieve wijze allerlei leuke weetjes over 'd'n goeien ouwe tied'. 

De Grote Kerk

De Grote Kerk op de markt, je kunt er niet omheen kijken. Van welke kant je Groede ook nadert, al van ver zie je de toren. De kerk is nog steeds wat het altijd was, een plek waar erediensten worden gehouden, kerkelijke huwelijken en uitvaarten plaatsvinden. Vandaag de dag is het ook een multifunctioneel gebouw . Er kan getrouwd, gefeest, vergaderd, tentoongesteld en gemusiceerd worden. Kortom de kerk is letterlijk en figuurlijk het hart van het dorp.

Groede
Groede