Film by the Sea

De mooiste films en events in Vlissingen (en de rest van Zeeland) van 10 t/m 19 september

Het is weer zover! Op 10 september is er een geweldige galapremière in CineCity Vlissingen en daarna is het t/m 19 september één groot filmfeest in Vlissingen, maar ook in de rest van Zeeland!

Filmfestival in Vlissingen
Van 10 t/m 19 september kun je weer genieten van prachtige films en-events in CineCity Vlissingen. Veel arthousefilms, documentaires, films die speciaal voor het festival geïmporteerd worden (en daarna dus nooit meer in Nederland te zien zijn) en fantastische themaprogramma’s. Je kunt dagen achter elkaar zo’n vier tot vijf films per dag kijken, maar je kunt ook gewoon één titel uitkiezen die je aanspreekt en er een heerlijk dagje Vlissingen van maken met een bezoekje aan de horeca op de boulevard of het Bellamypark. 

Meer dan film 
Het hoofdthema van het festival is film en literatuur. Dat betekent dat hier altijd veel schrijvers komen (herken jij ze allemaal?) en dat er veel extra randprogramma’s zijn die om boeken draaien. De hoofdcompetitie van het festival draait om literatuurverfilmingen. De jury (dit jaar onder leiding van jaap Robben) die daaruit een winnaar kiest is dagelijks te gast in de talkshow van het festival onder leiding van Karin van As.

Events
Maar het is niet alleen boeken bij Film by the Sea het is ook… auto’s. Er is dit jaar weer een drive-in bioscoop in de historische Machinefabriek. Er staat al een auto voor je klaar en je kunt er in een geweldig mooie setting film kijken. Vorig jaar was dit een van dé hits van het festival en de verwachting is dat het event weer snel uitverkoopt. 

Film kijken in de hele provincie
En wat als je niet in de buurt van Vlissingen op vakantie bent? Dan kijk je waar er bij jou in de buurt een filmhuis is. Zo’n beetje alle filmhuizen in de provincie vertonen ook een speciaal Film by the Sea programma. filmbythesea.nl  

Disclaimer: Deze informatie is onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen – bekijk vooral de website van de organisatie voor actuele informatie op dit vlak en houd er rekening mee dat eventuele aanpassingen ook van toepassing kunnen zijn op het programma van het festival. www.filmbythesea.nl

Film by the sea