5x boeken lezen

Mariska den Hartog
Boeken

Of je nu digitaal leest of gewoon met een papieren versie in je hand, er gaat toch weinig boven een fijn boek. In de zomer onder een parasolletje in je luie stoel of straks in het najaar weer onder een dekentje op de bank. We geven je wat tips waar je in Zeeland een lekkere voorraad kunt aanleggen.

 

Boekhandel De Vries, Zierikzee
De houten vloer kraakt er onder je voeten en er hangt zo’n lekker luchtje van nieuw papier. Bij Boekhandel de Vries in Zierikzee word je naar binnen getrokken door de grote tafels waar de nieuwste collectie boeken op je ligt te wachten. Verder achterin de winkel vind je een breed assortiment titels voor volwassenen en ook voor de kinderen zal je hier slagen. Tijdschriften, cadeauartikelen en kantoorbenodigdheden hebben ze er ook. Net als een heel groot assortiment wenskaarten. Leuk om weer eens ‘ouderwets’ iemand te verblijden met een handgeschreven kaart.

 

De Drukkerij, Middelburg
Dit is toch wel een van de bekendste boekhandels in Zeeland. Als je binnenkomt zou je niet zeggen dat er zoveel ruimte schuilgaat achter de gevel. Voorin de winkel vind je tijdschriften en allerlei Zeeuwse boeken en artikelen. Als je doorloopt, langs de gezellige brasserie in het midden van de winkel, kom je in een boekenparadijs. Rijen en rijen boeken, maar ook vinylplaten en een enorme kinderboekenafdeling. Er zijn regelmatig activiteiten zoals live optredens, debatten, lezingen of boekpresentaties.

 

De Koperen Tuin, Goes
Alleen het pand waar de Koperen Tuin in gevestigd is, is een bezoekje waard. Er zitten allerlei niveauverschillen in, dus het is echt een ontdekking als je op zoek gaat naar een boek, cadeautje of tijdschrift. Ze hebben ook heel veel Zeeuwse boeken én een sfeervol tuincafé waar je kunt neerstrijken voor een kopje koffie met iets lekkers. In 2019 werd de winkel overgenomen door Het Paard van Troje, een andere boekwinkel in Goes. De winkels werken sindsdien samen om leuke lezingen en andere activiteiten te organiseren.

 

’t Spui, Vlissingen
Een beetje verstopt vindt je middenin het centrum van Vlissingen deze klein, maar fijne boekhandel. Je vindt er uiteraard een gevarieerd aanbod aan boeken. Zorgvuldig uitgezocht door eigenaresse Margreet en haar team. Of je nu literatuur zoekt of een kookboek, er zit vast iets voor je tussen. Naast boeken zijn er ook vinylplaten, leuke cadeautjes en bijzondere streekproducten te koop. En laat je verrassen door een al ingepakt boek te kopen, waarvan je de cover nog niet ziet. Een handgeschreven kaartje vertelt je wat je ongeveer kunt verwachten. Durf je het te wagen? 

 

Van de Sande, Terneuzen
Volgens velen is deze nette winkel de beste boekhandel van Zeeuws-Vlaanderen. In de etalage stralen de boeken je al tegemoet. Je vindt er eigenlijk ieder genre en kunt er heerlijk rondneuzen. Ook voor tijdschriften, muziek en wenskaarten kun je er terecht. Mocht je hulp nodig hebben, dan helpen de vriendelijke verkopers je graag en ze hebben altijd goede boekentips. Is het boek dat je zoekt er even niet? Dan bestellen ze deze gewoon en binnen twee dagen wordt het bij je thuisbezorgd.