5x leuke kids musea

Rini Fenijn
Klas

Met de kinderen naar het museum? Natuurlijk! Dat is leerzaam. Dat is leuk. Dat prikkelt hun nieuwsgierigheid. En zo groeit hun grip op de wereld om hen heen. De meeste kinderen vinden álles interessant, zolang het maar hun aandacht en hun energie heeft. Als de kinderen het museumbezoek als een feestje zien willen ze een volgende keer weer mee.

Terneuzen: Schoolmuseum ‘Schooltijd’
De kinderen snappen hier helemaal niets van. Gingen opa en oma zo naar school? Waar zijn de ipads? Grappig hoor zo’n kaart van de wereld die je moet oprollen en waar je niet op kan schrijven. Dan is een digibord toch veel handiger? Maar die houten bankjes waar je met z’n tweeën in zit, dat is dan toch wel gezellig. Kan je lekker spieken.

Sas van Gent: Industrieel Museum Zeeland
We hebben loodgieters nodig. En installateurs. En mensen die iets nieuws kunnen uitvinden. Kinderen die graag met hun handen werken mogen gelukkig weer gestimuleerd worden om een passend vak te leren. En die kinderen kijken hun ogen uit bij de machines, gereedschappen en apparaten in deze enorme oude fabriekshal.

Industrieel Museum Zeeland

Breskens: Vuurtoren
Hebben jullie ook die spannende en heerlijke afleveringen gekeken van Lampje. Elke dag weer die trappen omhoog met een luciferdoosje om de lamp aan te steken. Bijna precies zo’n vuurtoren staat op de zeedijk bij Breskens. In april kan je er op zaterdag en zondag naar toe. Als je al vier jaar of ouder bent. Want het is wel echt een steile trap. Wees gerust, juffrouw Amalia is er niet!

Knokke-Heist: For Freedom Museum
Oorlog. De krant staat er altijd vol mee. Oekraïne op dit moment. Gek genoeg prikkelt al dat oorlogsmateriaal de fantasie van veel kinderen. In dit museum zie je alles over de Tweede Wereldoorlog. Fascinerend, al dat materiaal, de uniformen, de wapens, de verhalen. Maar tegelijk ook een wijze les.

Maldegem: Stoomcentrum
Naar het stoomcentrum in Maldegem gaan is extra leuk als je ook kan meerijden. Dat hoeven we vast niet verder uit te leggen. Ja… die locomotieven en wagons in de remise zijn ook erg leuk. Zeker ook omdat je er ín kan. Maar meerijden? Met die stoomwolk en die stoomfluit? Da’s leuk hoor! Kom dan op 6 en 7 mei 2023 naar het Stoomfestival!