Badkoerier op bezoek: Prince Helicopters

Team Badkoerier
Badkoerier op bezoek

In de polder tussen Schuddebeurs en Zierikzee ligt de helikopterhangar van Prince Helicopters. Je zou er zo voorbij rijden als je niet weet wat voor gaaf bedrijf hier gevestigd is. Vandaag worden we ontvangen door Ton Prince en zijn zoon Jan Willem. Tijdens de koffie vertellen ze over het ontstaan van het bedrijf. Ton: “In 1974 ben ik begonnen en werkte ik voornamelijk met een vliegtuig voor de landbouw, voor besproeiing en gras zaaien. In 1987 kocht ik mijn eerste heli en zijn we rondvluchten en vluchten voor luchtfotografie gaan doen.”   

 

Uniek kijkje van boven
Jan Willem is aangestoken met het helikoptervirus en is naast zijn vader een van de vijf piloten die vluchten verzorgen. Wanneer hij eenmaal aan het vertellen is geslagen, sta je binnen no time te popelen om ook in die heli te stappen. “In een helikopter is de view heel afwisselend, je bent wendbaar en je kunt in korte tijd enorm veel zien. Zeeland van bovenaf bekeken is uniek vanwege de afwisseling in het landschap. Normaal gesproken ga je over de gebaande paden, vanuit de heli zie je ook de wereld buiten die paden.” Tijd om dat eens zelf te gaan ervaren.

 

Net als in de film
In de hangar is een hoek ingericht waar je een korte instructie krijgt voor het vliegen. Over veiligheid, koptelefoons en dat soort zaken. Vervolgens schuift Jan Willem als een echte filmster de hangardeuren open en rijdt de helikopter naar buiten. Even aftanken en we kunnen instappen. De zon is doorgebroken, perfect weer voor een vluchtje. Anders dan in een vliegtuig ga je met een helikopter heel geleidelijk omhoog. Zou je niet zeggen dat je binnen enkele tellen met 180 kilometer per uur op 300 meter hoogte over het eiland vliegt.

We kijken onze ogen uit en vliegen over het landschap dat er nu uitziet als Madurodam. Over de Oosterscheldekering met mini autootjes en dorpjes waar kleine poppetjes rondlopen. Over velden, duinen en bossen en over bootjes en zandbanken in het water. Jan Willem vertelt er van alles bij over de omgeving.

 

Goed begin van de vakantie
Wanneer we weer met beide benen op de grond staan, zijn we sprakeloos en vol verhalen tegelijkertijd. Dit is een ervaring om niet snel te vergeten en een aanrader om je vakantie in Zeeland mee te beginnen. Zo kun je mooi de high lights eruit pikken die je later van dichtbij gaat bekijken. Er zijn diverse tours te boeken, zelfs richting Brabant en Rotterdam. Leuk met je lief, maar je kunt ook een dagprogramma laten samenstellen voor een groep gecombineerd met fietsen en een culinaire invulling. Kijk op prince-helicopters.nl om direct online te boeken en voor andere info. Wij genieten ondertussen nog even na.

 

Prince Helicopters
Gooikensweg 1
4301 PD Zierikzee
prince-helicopters.nl