Leuke dingen in Walcheren/Bevelanden

Sonja Barentsen
Zwembad

Leuke activiteiten om samen te doen.

Een eeuwenoud fort verkennen
Wist je dat het oudste zeefort van West-Europa in Zeeland staat? En wist je dat je dat fort (Fort Rammekens (Rammekensweg, Ritthem - fortrammekens.nl)) gewoon kunt bezoeken? Het is t/m eind oktober open op zaterdagen en zondagen. Vroeger was het fort het domein van (achtereenvolgens) Spanjaarden, geuzen, Fransen en Duitsers. Tegenwoordig is de natuur er de baas. Het is niet alleen uit historisch oogpunt leuk om het fort samen te verkennen, je ziet ook allerlei bijzondere (rots)planten en in de directe omgeving ligt het Ritthemse bos en het knusse strand van Ritthem.

Lekker spelen in de indoor- of outdoorspeeltuin
Wat voor weer wordt het? Gaan de kids binnen- of buitenspelen? Er zijn locaties waar je dat niet van tevoren hoeft te bepalen. Bij speelboerderij Klok’uus in (Wissekerkseweg 6 , ’s-Heer Arendskerke - klokuus.com) is er zowel binnen als buiten van alles te beleven. Het is een redelijk grote speellocatie met een agrarisch thema – de kinderen kunnen bijvoorbeeld lekker rondrijden op tractortjes. Daarnaast kunnen ze uiteraard ook heerlijk klimmen en klauteren.

Rondplonzen in het zwembad
Wordt het al een beetje frisjes? Geen probleem, je kunt in Zeeland altijd zwemmen. Er zijn meerdere leuke subtropische zwemparadijzen Walcheren en de Bevelanden. In Domburg staat bijvoorbeeld De Parel (Babelweg 2, Domburg - hofdomburg.nl). Ze hebben o.a. een peuterbad, superglijbaan, pelikaanduik, snelstromende rivier en borrelbanken. Daar kunnen jullie samen heerlijk rondplonzen!

Minigolf
Wanneer heb jij voor het laatst minigolf gespeeld? Wordt het niet weer eens hoog tijd dat je uitprobeert of je er nog steeds negen slagen over doet om een bal over een kort baantje te loodsen en vervolgens te putten? Je vindt op Walcheren meerdere leuke adressen. Bij de Boschhoek (Vroonweg 1, Oostkapelle - boschhoek.nl/minigolf) hebben ze dit jaar hun banen gerenoveerd dus daar kun je heel goed terecht. En als het slecht weer is? Ja, dan ga je gewoon lekker overdekt een balletje slaan bij Glowgolf (Podium 19, Middelburg – glowgolf.nl/middelburg). 

Fotografie: Paul van Bueren