Low budget uitjes op Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee

Mariska den Hartog
Pump track

Erop uit gaan is leuk, maar soms is het ook wel fijn als dat geen bakken met geld kost. En goed nieuws: dat hoeft ook helemaal niet! 5 tips op Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee die lief zijn voor je portemonnee.

Pumptrackbaan Ouddorp
Sinds dit jaar ligt er bij vakantiepark Ouddorp Duin in Ouddorp een gloednieuwe pumptrackbaan. Deze banen vind je op steeds meer plekken in het land. Een pumptrackbaan is een soort kruising tussen een BMX baan en een skatepark. Kinderen vanaf drie jaar kunnen er al op met een stepje of loopfiets. Maar zelfs voor volwassenen is het leuk op een fiets of skates. Wel een helm meenemen!

FiZi en het Diekhuus
Zowel Schouwen-Duiveland als Goeree-Overflakkee beschikken over een knus filmhuis. Geen grote bioscoop met meerdere zalen, maar gewoon één zaal waar je een paar keer per week een andere film kunt zien. Lekker overzichtelijk en nog betaalbaar ook. Kijk op fizi.nl voor Zierikzee of hetdiekhuus.nl voor Middelharnis.   

Kabouterbos Renesse
Op het landgoed bij Slot Moermond in Renesse wonen ook kabouters en je vindt ze in het kabouterbos. Ga op zoek naar schommelende kabouters, vissende kabouters en wassende kabouters. Koop een wandelroutekaart en een puntmuts bij het Fletcher Landgoedhotel Renesse en ga eropuit. Onderweg zijn er allerlei plekken waar je even kunt stoppen om bijvoorbeeld te picknicken. Wel netjes op de het pad blijven natuurlijk! Het kabouterbos is geschikt voor kinderen tot en met 8 jaar.

Mountainbikeroute Westenschouwen
Wil je even lekker knallen op de MTB, dan is de mountainbikeroute in de boswachterij van Westenschouwen een aanrader. Je kunt er starten vanaf parkeerplaats het Groene Duin in Burgh-Haamstede. Het parcours is 7 kilometer lang en zit vol klimwerk en wat steile afdalingen. Bereid je ritje voor op mtbroutes.nl/zeeland/westenschouwen-1

Ut Knienol
Het is niet groot, maar dat hoeft ook helemaal niet. Ut Knienol in Burgh-Haamstede is altijd een succes bij de kleintjes. Je kunt er lekker klimmen en klauteren, van de glijbaan in de ballenbak en buiten zijn er trampolines en bij mooi weer kun je een rondje midgetgolf doen. utknienol.nl