Met je hond naar het strand

Mariska den Hartog
Hond

Wie een hond heeft, weet: die hoort echt bij het gezin. Het liefst neem je de hond overal mee naar toe als jullie weggaan. Al kan dat natuurlijk niet altijd. Maar in Zeeland zijn er talloze plekken waar je fijn met de hond kunt wandelen en spelen. We hebben een aantal leuke tips voor je verzameld.

 

Schouwse ‘hondspots’
Op Schouwen-Duiveland heb je met de Boswachterij van Westenschouwen sowieso een heel groot bos om te wandelen met de hond. Hij mag daar alleen niet los. Dat mag wel aan het strand bij de Punt aan de voet van de Oosterscheldekering, want dat is een losloop gebied. Ook in natuurgebied de Schelphoek in Serooskerke mag de hond in twee delen van het gebied los. Het bovenste deel gaat langs de kreek, daar kan de hond een verfrissende duik nemen. Het onderste deel loopt langs de oude zeedijk tot aan de uitkijktoren op de caisson. Aan de andere kant van het eiland, bij Bruinisse, is er op de Grevelingendam een losloop gebied aan het eind van de Strandweg. Op de andere strandjes en het grote strand aan de andere kant van de dam mogen honden alleen los tussen oktober en april.

Hond

Wandelen op de Bevelanden
In het Poelbos bij Goes zijn er afwisselend losloopgebieden en stukken waar de hond aangelijnd moet. De strandjes van Baarland en Borsele zijn ook een aanrader. Strandje de Kaloot ligt bij de Borselse kerncentrale. Het is niet zo groot, maar de hond kan er los. Wel handig als je hond luistert, want aan de andere kant van de zeedijk ligt een racebaan. Het strandje van Baarland is eveneens een klein strandje, maar honden zijn er welkom. Je kunt er ook leuk langs de zeedijk lopen. Achter het pittoreske dorpje Nisse kun je heerlijk lopen met de hond. Op de Valdijk vooral, hier rijden geen auto's dus de hond kan lekker los.

 

Uitwaaien op Walcheren
Een van de ultieme plekken op Walcheren is het hondenstrand bij Oostkapelle. Het ligt ten noorden van Domburg en ten zuidwesten van Oostkapelle. Tussen 1 mei en 15 september mag de hond alleen los tussen 19.00 en 10.00 uur. Overdag na 10.00 uur moeten ze dus aan de lijn. Bij Strandpaviljoen Berkenbosch is je viervoeter van harte welkom, een prima plek voor een pauze. Een stukje verderop aan het strand van Zoutelande gelden dezelfde regels als bij Oostkapelle. Door de gunstige ligging op het zuiden, is het hier altijd net wat warmer dan op andere plaatsen. Genieten!

Hond

Uitnodigend Zeeuws-Vlaanderen
Tussen Breskens en Cadzand vind je een van de schoonste stranden van Nederland. Het strand is er prachtig wit en breed. Heel uitnodigend om met de hond naartoe te gaan. Het is ook wel druk bezocht door badgasten, dus let goed op de regels. In Cadzand-Bad en Groede mogen honden tussen 1 oktober en 1 mei loslopen op het strand. Tussen 1 mei en 1 oktober mogen honden alleen los tussen 18.00 en 10.00 uur. Tussen 10.00 tot 18.00 uur moeten ze aan de lijn. Aandachtspuntje: houd er rekening mee dat je ook paarden tegen kunt komen op het strand.