Sporten in Zeeuws-Vlaanderen

Rebecca Mostert
Volleybal

Op vakantie zijn en toch je ritme blijven houden? Trek een paar baantjes in de zee, geniet van een rondje hardlopen terwijl je uitzicht hebt over het strand of gebruik de openbare fitnesstoestellen in Nieuwvliet. Je vindt de openbare fitnesstoestellen in de straten: Mettenijedijk – Molenweg, Nieuwehovendijk en Mosseldijk - Sint Bavodijk. Wil je toch liever een andere sport doen zoals tennis? Lees hier wat je in Zeeuws-Vlaanderen kunt doen!

Tennissen
Een tennisbaan huren kan in verschillende plaatsen. Zo kun je in Aardenburg en Breskens een tennisbaan overdag huren en kun je in Groede, IJzendijke en Cadzand ook ’s avonds terecht voor een tennisbaan. Meer informatie of een baan huren: Aardenburg|+31 (0)117 492 126.

Padellen
Jazeker. Ook in Zeeuws-Vlaanderen kun je padellen. Een balletje slaan kan ik Aardenburg of Breskens. Meer informatie of een baan huren: Aardenburg|+31 (0)117 492 126.

Zwemmen
Is de zee toch nog net iets te koud voor jou? Vrij zwemmen kun je doen in Breskens en Nieuwvliet. In Oostburg en Knokke kun je terecht voor vrij zwemmen en baantjes. Denk je, ik wil toch in de openlucht zwemmen, maar de zee is net een stap te ver? Dan kun je in de zomer terecht bij het openlucht zwembad in Aardenburg.

Sportschool
Bij ChristFit gym in Breskens kun je terecht voor een dag, 5-lessen, 10-lessen of langer. In Oostburg kun je bij FITR Club terecht voor een dag, een maanden of langer. De dichtstbijzijnde Basicfit vind je in Terneuzen of Knokke.

Yoga
Even helemaal tot rust komen? Tijdens een les dru yoga leer je om te leven vanuit de liefdevolle rust in jezelf. Niet in een studio, maar gewoon op het strand. 

Golfen
Ben je in het bezit van een golfvaardigheidsbewijs, dan is Oostburg de plek voor jou. Met keuze uit 9 of 18 holes kun je je zeker een middag vermaken. Geen golfvaardigheidsbewijs? Geen probleem. In Cadzand kun je jouw golf skills naar een hoger niveau te slaan.

Beachvolleybal
Natuurlijk is het strand ook geschikt voor een potje beachvolleybal. Dit kun je doen in bijvoorbeeld Nieuwvliet.