Vintage viert hoogtij

Marianne Chapelier
Vintage

De tijd dat tweedehands het equivalent was voor oude meuk ligt ver achter ons. Of je het nu doet om een koopje te scoren, vanuit duurzaamheidsgedachte, of juist omdat je dat ene unieke pareltje hoopt te vinden; wij weten waar je moet zijn! Ga je mee op rommelroute?

TIP 1
Depot J&J (Terneuzen) - Niets is zo leuk als een meubelstuk met een verhaal. En dat hebben de speurneuzen achter deze winkel maar al te goed begrepen. Het begon als een hobby-project maar inmiddels vind je hier een uitgebreide verzameling aan vintage, industrieel, antieke en brocante meubelstukken. En zelfs zelfgemaakt meubilair. Zeker het rondsnuffelen waard.

TIP 2
Benko Oude bouwmaterialen (Sint Jansteen) - De naam zet je even op het verkeerde been, want eigenlijk is deze oude vlasfabriek omgetoverd tot een grote antieke woonwinkel bomvol zeldzame items. Antieke deuren, plavuizen of een karakteriek bankje voor in de tuin.

Benko

TIP 3
Livsstil (Terneuzen) - In een boerderij aan de Waterviolier nabij de woonwijk Othene vind je Livstil. Eigenaresse Petra heeft een voorliefde voor de Scandinavische stijl: landelijk met een vleugje stoer. En dat is terug te zien aan het assortiment van woonaccessoires en lifestyle-artikelen in haar winkeltje. Soms nieuw, soms oud en soms gerecycled of zelfgemaakt. Let op: alleen open op afspraak.

TIP 4
Sold Antiques (Schoondijke) - Deze voormalige aardappelloods is een 600m2 groot shopwalhalla voor antiekliefhebbers. Van dekenkist tot chesterfieldbank; hier kijk je gegarandeerd je ogen uit! Geen tijd voor een bezoekje? Via de webshop kun je jouw bestelling ook (wereldwijd) laten verzenden.

TIP 5
Ferini vintage conceptstore (Nieuwvliet) - Van oude trein tot antiek aardewerk of tweedehands kinderboek. In de vintage-, boeken- en cadeauwinkel van Ferini tref je het allemaal. Blijf niet alleen boven in de winkel, vraag naar de verborgen ingang van de ‘schatkamer’ beneden in de winkel! Of knoop een gesprekje aan met eigenaar Rini Fenijn, wereldberoemd in de regio vanwege zijn verrassende kunstprojecten.

Vintage