Vissen in Zeeuws-Vlaanderen

Saskia van Langevelde
Vissen

Gooi eens een hengeltje uit

Vissen is een mooie hobby in de natuur. In West-Zeeuws-Vlaanderen genoeg water en dus ook genoeg plek om te vissen. Voor het vissen met hengels in de kustwateren en het zeegebied heb je geen vergunning nodig. Hier geldt de beperking van maximaal twee hengels voorzien van maximaal 3 haken. Houd er rekening mee dat er in het seizoen ( 1 mei – 1 oktober ) niet gevist mag worden tussen 10.00 en 18.00 uur vanwege het toerisme en de badgasten. Om pieren te steken bij zee heb je wel een vergunning nodig. Voor de meeste andere wateren heb je ook een vergunning nodig.

Krabben

Zeevissen in Breskens

Iets ten westen van Breskens, ter hoogte van de vuurtoren, ligt een gemaaltje waar je prima op geep en zeebaars kunt vissen en met tijden ook makreel vangt. Hier ligt wel van alles in het water – van stenen tot staalkabels – dus met de bodemvisserij kun je hier niet uit de voeten.

 

Aardenburg

Een vergunning voor het gebied van Aardenburg kost 30 euro. Je mag dan met 2 hengels vissen in de volgende wateren:

Stierskreek of Praatvliet gelegen tussen Aardenburg-Heille/Heille-Sluis.

Grote Gat te Sint Kruis en zijn uitlopers:

Grote Gat tot Spitsbroek.

Grote Gat tot duiker gelegen 250 mtr vanaf de Zompelweg.

Grote Gat tot verlengde weide Dhr. Noë.

Uitwateringskanaal, in het aangegeven gebied vanaf de brug aan de Oostburgseweg langs de Kanaalweg en de brug bij de Maagdenbergweg.

Uitwateringskanaal bij "Sluisscheveer" ,het water ligt aan de rechterkant van de weg Sluis-Nieuwvliet en direct naast de Zwinbrug  bij de afslag naar Retranchement.

Je koopt je vergunning via: hsvawedstrijdvissers.nl

 

Retranchement

Voor een visvergunning in Retranchement ga je naar restaurant de Parlevinker, hier koop je voor 10 euro een vergunning van visclub de Lustige Kantvissers.

 

Sluis

Hier heb je een vergunning nodig van vereniging Jantje van Sluis. Een weekvergunning kost 15 euro voor 2 hengels. Je mag dan vissen in de Damsevaart en de wateren rondom de wallen in Sluis. De vergunning is verkrijgbaar bij het rookwarenwinkeltje in de Plompe Toren te Sluis.

 

Groede

Voor het viswater tussen Groede en Oostburg heb je een vergunning nodig van hengelsportvereniging Ons Genoegen Breskens. Een weekvergunning kost 10 euro en kun je kopen bij de dierenwinkel in Breskens, Dorpsstraat 1

onsgenoegenbreskens.nl

 

Vlissingen

Vanuit Vlissingen kan je mee gaan zeevissen met Barracuda sportvisserij. Welke vissen je vangt vanaf de boot ligt een beetje aan het seizoen. Dit kan zelfs een kleine haai zijn.

barracuda-sportvisserij.nl

Vissen 2