Ontdek al het moois in Gemeente Veere

Gemeente Veere
Historische markt

Verrassend Veere
In 2024 lichten we maandelijks de gemeente Veere uit. Grote kans dat je de heerlijke stranden van deze gemeente kent, maar er is nog zo veel meer te zien en beleven. Je kunt er allerlei sportieve activiteiten ondernemen en de prachtige natuur en cultuur ontdekken. We vertellen je achtergrondverhalen, geven je tips van kenners en delen nog veel meer bijzonders!

Musea in Veere
De gemeente Veere kent een rijke geschiedenis en je vindt er dan ook heel wat mooie musea verspreid over de verschillende kernen. Er is in deze musea aandacht voor natuur, cultuur, eeuwenoude verhalen en recente geschiedenis. Wil je meer weten over de unieke regio waar je op vakantie bent? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan een van deze inspirerende plekken.

Bunkermuseum
De Tweede Wereldoorlog heeft veel sporen achtergelaten in Zeeland. In de duinen van Zoutelande staan nog bunkers uit die tijd en daar is het Bunkermuseum gevestigd. In deze authentieke gebouwen zijn tentoonstellingen ingericht die je meegeven hoe de Duitse militairen vroeger werkten en leefden.
bunkerbehoud.com

Marie Tak van Poortvlietmuseum
Domburg is een echt kunstenaarsdorp en daar mag een museum als dit niet ontbreken. Ze weten je hier altijd weer te verrassen met wisseltentoonstellingen waarvoor ze altijd weer unieke en wonderschone kunstwerken naar Domburg weten te halen.
marietakmuseum.nl

Museum Veere
In het Stadhuis aan de Markt en de Schotse Huizen aan de Kaai vind je een pracht van een museum waar de geschiedenis van dit stadje tot leven komt. Je kunt de eeuwenoude originele beelden van het stadhuis bewonderen en ze hebben een geweldige streekdrachtcollectie.
museumveere.nl

Polderhuis Museum
Westkapelle is een dorp van stoere dijkwerkers dat tijdens de tweede Wereldoorlog een grote ramp meemaakte. Daar kom je hier alles over te weten. Het museum organiseert regelmatig rondleidingen of evenementen en dat maakt een bezoek nóg meer tot een belevenis.
polderhuiswestkapelle.nl

Terra Maris
Natuur en landschap staan centraal in dit museum dat zich middenin natuurgebied de Manteling bevindt. Het heeft een groot buitengedeelte met een replica van een mottekasteel waar de kinderen kunnen spelen. Er worden vaak activiteiten en workshops voor kinderen georganiseerd. Een overzicht daarvan staat in hun online-agenda.
terramaris.nl

Pumptrackbaan Domburg
Heb je je skates, stuntstep, skateboard of crossfiets mee op vakantie en heb je zin in een sportieve uitdaging? Dan zit je in Domburg goed. Aan de Roosjesweg ligt daar sinds 2021 een gloednieuwe pumptrackbaan waar je je helemaal uit kunt leven. Niet alleen zitten er veel kombochten in, maar ook hoogteverschillen. Daarmee kun je, als je een beetje ervaring hebt, de boel nét een beetje spannender maken. Maar ben jij (of zijn de kinderen) meer van beginnersniveau dan is dit ook een ontzettend leuke track.

Oranjezon
Net buiten Vrouwenpolder, pal aan de kust, ligt natuurgebied Oranjezon. Dit voormalige waterwingebied is een van de mooiste natuurgebieden van Walcheren. Je vindt er een bijzonder en zeer afwisselend landschap met bossen, duinen, weides, stuifduinen en heel veel waterpartijen. Op één wandelrondje kan het soms voelen of je vijf verschillende natuurgebieden hebt bezocht. Een deel van het gebied wordt begraasd door runderen en paarden en die kun je gewoon onderweg tegenkomen. Iets schuwer, maar ook best vaak te zien zijn de damherten. En als je helemaal geluk hebt, kun je een ree spotten. Ook zijn hier talloze zangvogels en spechten. De entree van Oranjezon ligt aan de Koningin Emmaweg. Nadat je € 1,- entree hebt betaald, strekken meerdere prachtige (langere en kortere) wandelroutes zich voor je uit.

 

bunkermuseum terra maris museum veere Polderhuis Westkapelle pumptrackbaan oranjezon