Waar Brabant Zeeland kust

Brabantse Wal
waar brabant zeeland kust

Je verblijf in Zeeland kun je moeiteloos uitbreiden met een uitstap naar de Brabantse Wal. Langs de grens van Zeeland en Vlaanderen ligt dit opvallende landschap. Waterrijk Steenbergen, historisch Bergen op Zoom en wielergemeente Woensdrecht zijn een bezoek meer dan waard.

Verborgen Vesting Bergen op Zoom
Onder de grond ontvouwt zich het verhaal van de groei van Bergen op Zoom tot belangrijke vestingstad. Maak kennis met traptorens, ondergrondse galerijen en kruitkamers. Een soundscape en lichtshow brengen de oude vestingmuren tot leven.

Fort de Roovere Halsteren
Op dit grootste fort van de West Brabantse Waterlinie kun je lopen door het water zonder natte voeten. Naast de Mozesbrug kun je hier de Pompejustoren beklimmen voor een indrukwekkend uitzicht over de Brabantse Wal.

Het Markiezenhof Bergen op Zoom
Achter de imposante gevel van dit stadspaleis vind je een intrigerend complex van zalen, stijlkamers, galerijen, traptorens, binnenplaatsen en tuinen. Je komt er alles te weten over de geschiedenis van stad en streek.

Stadswandeling en Speurtocht Bergen op Zoom
Ontdek de historische binnenstad! Wandel door pittoreske straatjes en steegjes, en langs monumenten. Doe een leuke speurtocht met doe-, denk- en zoekvragen.

Benedensas en Dintelse gorzen De Heen
Het historisch sluizencomplex behoort tot de meest bijzondere monumentale waterwerken van ons land. In het buitendijkse natuurgebied Dintelse Gorzen kun je zomaar oog in oog komen te staan met Schotse Hooglanders.

Landgoed Mattemburgh Hoogerheide
Laat je rondleiden door de imposante witte villa en laat je meeslepen door de indrukwekkende verhalen van toen en nu. Wandel in stijl door de Franse en Engelse tuin en strijk neer bij de orangerie.

Klimbos Bergen op Zoom
Ben je klaar voor actie in de natuur? Beleef de tokkelroute, moeilijke overgangen, grote netten, een bungee en een vrije val bij Klimbos Bergen op Zoom. Kies zelf je klimroute en bepaal hoe hoog je wil gaan!

Nachtje blijven?
Een dag is tekort om al het moois van de Brabantse Wal te ontdekken. Kom origineel overnachten bij een van de unieke locaties. Wat dacht je van een vliegtuig, wijnvat, pipowagen, kampeervlot of safaritent? Té leuk toch!

benedensas fort de roovere Markiezenhof Mattemburgh verborgen vesting

WAT IS ER TE DOEN?

t/m 1 april Voorjaarskermis
Bergen op Zoom

7 april Ronde van Ossendrecht
Ossendrecht

13 april Lichtstoet
Huijbergen

14 april Ronde van Putte
Putte

20, 21, 26 en 27 april Brabantse Wal Festival
Hoogerheide

21 april Survivalrun
Steenbergen

26 t/m 28 april Koopweekend
Bergen op Zoom

27 april Koningsdag
Brabantse Wal

28 april Fokker Slag om Woensdrecht
Hoogerheide

30 april Oranjeloop
Halsteren

Kijk voor alle evenementen en activiteiten op: vvvbrabantsewal.nl/agenda