Brouwershaven

Veel mensen denken dat het een dorp is, maar Brouwershaven heeft toch echt stadsrechten en is daarmee de tweede stad op het eiland naast Zierikzee. Net als Zierikzee heeft het heel veel monumenten, waaronder het oude Stadhuis. Ook andere bezienswaardigheden zijn de moeite waard om te bewonderen, denk aan gebouw De Waag, de Muralt en het Tonnenmagazijn. Als je hier door de straatjes, over de Markt en langs de haven loopt, overvalt je een gevoel van gemoedelijkheid. Hier kun je onthaasten. Kijken naar de mensen die bezig zijn met hun bootje, een ijsje eten op een bankje en wat struinen in de winkeltjes op de Markt. Het is genieten in deze smalstad met charme. 

Jacob Cats Brouwershaven

Jacob Cats

"Een groot zeil op een klein schip, moet in de grond of op een klip."

Dichter Jacob Cats werd in 1577 in Brouwershaven (Zeeland) geboren. Hij overleed in 1660 in het huis in Den Haag dat we nu het Catshuis noemen. (afbeelding: Saman groep)
 

Wat is er te doen?

Badkoerier helpt je graag met wat inspiratie voor een leuk verblijf in of vlakbij Brouwershaven.

Brouws museum

Het museum aan de haven van Brouwershaven vertelt over de geschiedenis van de relatie van de smalstad met de zeevaart. Je vindt er onder andere scheepsmodellen, nautische instrumenten, schilderijen en topografische kaarten. Ook kom je er meer te weten over de bekende dichter Jacob Cats die in Brouwershaven geboren is. Interessant uitje voor iedereen die geïnteresseerd is in maritieme voorwerpen en de geschiedenis van Brouwershaven.

brouws museum brouwershaven

Rederij Denick

Op een mooie dag een rondvaart maken is altijd een goed idee! Vanuit Brouwershaven en Port Zélande kun je rondvaarten maken over de Grevelingen met de boten van Rederij Denick. Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van Europa. Tijdens een rondvaart kom je alles te weten over de flora en fauna die er leven. En hopelijk zie je ook de zeehondjes. Kijk voor afvaarten en reserveren op de website.

rondvaart grevelingen

Kanovaren in Den Osse

Wist je dat je midden in de polder ook gewoon kunt kanovaren? Daarvoor moet je in Den Osse vlakbij Brouwershaven, zijn. Zeeland Vakantiewoningen verhuurt een aantal kajakken en kano’s. De kanoroutes (Duivendijkroute en Middenschouwenroute) bestaan al sinds 1999, maar ze zijn in 2010 nieuw leven ingeblazen. Het is een perfect uitje voor beginners en kinderen. Het water is vlak en heel ondiep. En de hond mag ook mee. Je kunt kiezen uit een 1- of 2-persoons kajak of een grote kano waar je met 3 personen in kunt. Uiteraard wel even reserveren.

kano brouwershaven