Fietsen van Domburg naar Vlissingen met culinaire tussenstops

Sonja Barentsen
Kloeg

Het is geweldig om te fietsen van Domburg naar Vlissingen. Er lopen fietsroutes pal langs de kust over dijken en langs de duinen. Onderweg heb je niet alleen mooie uitzichten, er zijn ook allerlei heerlijke plekken om even te pauzeren. En neem het woord ‘heerlijk’ daarbij vooral heel letterlijk: er zijn allerlei lekkere hapjes, je kunt zalig lunchen of dineren – daar geven we je ook tips voor mee. Wat let je nog? Stap op je fiets en ga op pad voor een fantastisch fietsavontuur.

Domburg -> Westkapelle
Een groot deel van deze etappe kun je buitendijks fietsen. De wind komt vaak uit het westen in Zeeland en dat wordt stevig trappen, maar daarvoor word je wel beloond met een magnifiek uitzicht over Noordzee, en hoe dichter je bij Westkapelle komt ook de Westerschelde.

Westkapelle: Restaurant Catch
Onze eerste tip voor een tussenstop is Restaurant Catch bij Hotel Kaap West – net buiten het centrum van Westapelle. Een fijne plek, waar je je enorm welkom voelt, met een leuk en levendig terras en een trendy interieur. Specialiteit van het huis is vis, maar op de afwisselende, creatieve en smakelijke kaart zijn ook heerlijke vlees-, vegan- en vegagerechten te vinden van de hand van chef M’hammed Benassila en zijn keukenbrigade. Catch is puur van smaak en uniek in beleving en een heerlijke plek om naartoe te fietsen.
Joossesweg 35, Westkapelle - kloegcollection.com

 

Catch Catch

Westkapelle -> Zoutelande
Tussen deze twee plaatsen loopt het fietspad voornamelijk door bos en duin en af en toe zie je een mooie wei met veel wilde bloemen. Volop groen en natuur en fluitende zangvogeltjes dus onderweg. Een bijzonder mooi gedeelte van de etappe waar het heel goed fietsen is.

Zoutelande: Brasserie de Walvis
Bij het Beach Hotel in  Zoutelande vind je Brasserie de Walvis. Alweer zo’n fijne plek waar je hartelijk wordt ontvangen. In Brasserie de Walvis proef je de lekkerste hapjes en mooiste gerechten voor ieder moment. Het is hier knus en de smaken zijn fijn. Er wordt gewerkt met pure ingrediënten van het seizoen, uit de Noordzee en van het land. Zó op je bord. Je ervaart hier smaken zoals smaken horen te zijn. Zonder enige vorm van toeters en bellen. Een absolute aanrader!
Duinweg 97, Zoutelande - kloegcollection.com

Zoutelande -> Dishoek
Het fietspad tussen Zoutelande en Dishoek gaat grotendeels door een van de mooiste bosgebieden van Walcheren. Hier en daar pak je een klein heuveltje mee en soms zie je door de bomen de duinen die hier de kust beschermen.

Dishoek: Restaurant Chabot
Restaurant Chabot bij Hotel Zeeuws Licht is nou echt zo’n plek waar je langer blijft hangen dan je van plan was. Omdat het terras zo fijn is. Omdat jullie gewoon zo gezellig aan het kletsen zijn. En omdat die borrelplank gewoon zo goed is. Naast borrelen kun je hier natuurlijk ook dineren. Chabot serveert heerlijke à la carte gerechten. Hier vind je een combinatie van het ultieme vakantiegevoel, vakkundig gastheerschap en volop culinaire hoogtepunten. Dit restaurant is in zijn eentje al een fietstocht waard. 
Verlengde Dishoekseweg 13, Koudekerke - kloegcollection.com

 

Chabot chabot

Dishoek -> Vlissingen
Vóór je in Vlissingen bent, fiets je eerst naast de hoge duinen en, na een flinke klim, bovenop de duinen met uitzicht op de skyline en stranden van Vlissingen. In Vlissingen zet je je tocht voort over de boulevard met uitzicht op de zeeschepen. Vanaf daar is het nog maar een klein stukje naar de Binnenhaven waar je aan de Albionkade de laatste stopplek van deze fietstocht vindt.

Vlissingen: Gastrobar de Timmerfabriek
Bij Hotel de Timmerfabriek vind je Gastrobar de Timmerfabriek met én een een prachtig groot terras met uitzicht op het water én een prachtig ingericht binnengedeelte. Of je nu binnen geniet van een speciaal voor jou bereide cocktail of buiten van een drankje met uitzicht, je zit bij dit bijzondere, historische gebouw sowieso prachtig. Op het menu staan zalige, appetizers en voor- hoofd- en nagerechten met vis, vlees of groenten in de hoofdrol. De keukenbrigade verrast je graag met bijzondere bereidingen en smaakcombinaties. Dit is dé plek voor iedereen die van culinaire hoogstandjes houdt. Je bent hier welkom voor zowel lunch als dinner. 
Albionkade 301, Vlissingen - kloegcollection.com

Timmerfabriek Timmerfabriek Timmerfabriek