Kamperland

Kamperland is van oudsher een agrarisch dorp. Het ligt midden tussen de polders vol suikerbieten en aardappelen. Maar tegenwoordig is hier voor toeristen ook het nodige te beleven. De inwoners van dit gemoedelijke toeristische dorp zorgen, zeker in de zomermaanden, dat er regelmatig wat te doen is: leuke kinderactiviteiten, markten en meer! Bovendien zitten er in de hoofdstraten van het dorp een paar winkeltjes en een verrassend aanbod aan eetgelegenheden.

Buitenom dat is er in de omgeving ook van alles te doen. Je kunt hier heel mooi fietsen. Natuurgebied De Schotsman ligt vlakbij en daar kun je op grasweides langs het Veerse Meer heerlijk zonnen of je gaat het water op voor een fantastisch dagje surfen. Ga je liever naar het strand? Dan is er het prachtige brede Banjaardstrand met alle ruimte om samen zandkastelen te bouwen, hard te lopen of gewoon lekker met je handdoekje op het zand te ploffen.

kamperland1
kameprland3
kamperland5
kamperland6
Kamperland water
kameprland4

Hotspots in Kamperland

Ben je in de buurt van Kamperland? Schroom dan zeker niet om een bezoekje te brengen aan dit toeristische plaatsje. Onze redactie heeft een aantal leuke tips op een rijtje gezet.

Schotsman watersport

Gelegen aan het Veerse Meer biedt het Schotsman watersport centrum een reeks van 'spetterende' activiteiten. De activiteiten zijn geschikt voor individuen, maar ook voor families of vriendengroepen. Er is voor iedereen wat te beleven.
Niet zo sportief of een beetje watervrees? Langs de oever, op de uitgestrekte ligweide, kun je zonnebaden of bijvoorbeeld beachvolleyballen. Op het terrein is er gratis parkeergelegenheid dus het is ook mogelijk om het park als start en eindpunt van een mooie wandel- of fietsroute langs het Veerse meer te nemen. Na afloop kun je lunchen of dineren op het terras van restaurant Beau4, met een van de mooiste uitzichten van Zeeland. (afbeelding: Ruiterplaat)

Schotsman watersportcentrum

Veerdienst Veere - Kamperland

Van mei tot en met september kun je met Rederij Dijkhuizen mee met het voet- en fietsveer tussen Veere en Kamperland. Maak je fiets- of wandeltocht compleet met dit plezierige tochtje. Voor meer informatie kun je terecht op Rondje Pontje Zeeland : Fietsveer en voetveer Veere en Kamperland (rederij-dijkhuizen.nl).  

Rondje pondje Kamperland

Het Ezelhuis

Bij het ezelhuis vind je, vanzelfsprekend, ezels en daarmee kun je gaan wandelen – stevige wandelschoenen zijn aanbevolen! Ook zijn er ezelworkshops en kun je picknicken met ezels. Meer informatie vind je op www.ezelhuis.nl

Het ezelhuis Kamperland

Het Banjaardstrand

Het Banjaardstrand is een gezellig familiestrand en behoort al jaren tot de schoonste en mooiste stranden van Nederland. Door een vlonderpad van ruim 2 km lang is het hele strand zeer toegankelijk. Via het pad kunt je alles wat het strand compleet maakt bereiken; het strandpaviljoen, de strandtoko’s, de openbare toiletten, de strandhuisjes, het speeltoestel, de buitendouches en de reddingsbrigade. Voor iedereen die van strandjutten houdt is er op dit strand een 'juttotheek' gemaakt. In de juttotheek vind je afvalknijpers en strandzeven die je mag lenen om te strandjutten. Best uniek! (afbeelding: www.banjaardstrand.nl)

 

De Banjaard Kamperland