Westkapelle

Westkapelle ligt pal onder de Noordzeedijk en wanneer je vanaf die dijk over het dorp uitkijkt, zie je gelijk heel erg veel rode daken. In de Tweede Wereldoorlog werd het dorp vrijwel volledig verwoest. Tijdens de wederopbouw werd het snel herbouwd met overal vrijwel identieke daken. Vanaf de hoge dijk heb je trouwens ook perfect uitzicht op de grote vuurtoren die ver landinwaarts staat. Het Hoge Licht begon haar leven eeuwen geleden als kerktoren. Het is een prachtig robuust gebouw - Mondriaan heeft er toen hij in Zeeland verbleef een schilderij van gemaakt. Verderop de dijk staat het Lage Licht: een fraaie rood-witte vuurtoren. 

Westkapelle is een gemoedelijk dorp dat steeds meer in trek is bij vakantiegangers. Er zijn meerdere restaurants en (eet)cafés en het dorp heeft ook een eigen museum: Dijk- en Oorlogsmuseum het Polderhuis. Daarnaast heeft Westkapelle een paar fijne stranden waar je lekker kunt zonnen en zwemmen. 

polderhuis

Het Polderhuismuseum

In dit kleine museum word je geïnformeerd over de eeuwen oude dijk en de Tweede Wereldoorlog die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Op de dijk staat de Shermantank, het Landingsmonument van Westkapelle. Beide zijn zeker een bezoekje waard!

Westkapelle in foto's
Want een foto zegt vaak meer dan 1000 woorden..

juli
De vliegershow van Westkapelle
westkapelle3
westkapell1
westkapelle4
westkapelle2